Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Αχλάδια Grande Marnier
Χρόνος Μαγειρέματος30 λεπτά
Μερίδες2
Υλικά
Ingredients
2 άγουρα και αρωματικά αχλάδια
2 κεφαλάκια γαρύφαλλο
4 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
1 κουταλάκι κάρδαμο σε σκόνη
2 κουταλιές Βιτάμ κλασικό
Λίγες σταγόνες από χυμό λεμονιού
1 κουταλιά Grande Marnier
1 κουταλιά μαστίχα Χίου
Εκτέλεση
Execution
Ξεφλουδίζουμε τα αχλαδια, αφήνοντας το κοτσάνι τους, και αφαιρούμε την καρδιά και τους σπόρους. Στο άνοιγμα που σχηματίζεται, βάζουμε από ένα κεφαλάκι γαρύφαλλο.
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τα αχλαδια με τη ζάχαρη, το κάρδαμο, το ένα φλιτζάνι νερό και το χυμό λεμονιού, ώσπου να μαλακώσουν.
Βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα τα αχλαδια σε ένα πιάτο και βράζουμε το σιρόπι στην κατσαρόλα.
Όταν πήξει, προσθέτουμε σταδιακά το Βιτάμ, τη μαστίχα και το Grande Marnier, ανακατεύοντας.
Με αυτό το σιρόπι περιχύνουμε τα αχλαδια γκραν μαρνιέ και σερβίρουμε αμέσως.