Αχλάδια Grande Marnier

Υλικά
  • 2 άγουρα και αρωματικά αχλάδια
  • 2 κεφαλάκια γαρύφαλλο
  • 4 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι κάρδαμο σε σκόνη
  • 2 κουταλιές Βιτάμ κλασικό
  • Λίγες σταγόνες από χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά Grande Marnier
  • 1 κουταλιά μαστίχα Χίου
Εκτέλεση
  1. Ξεφλουδίζουμε τα αχλαδια, αφήνοντας το κοτσάνι τους, και αφαιρούμε την καρδιά και τους σπόρους. Στο άνοιγμα που σχηματίζεται, βάζουμε από ένα κεφαλάκι γαρύφαλλο.
  2. Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τα αχλαδια με τη ζάχαρη, το κάρδαμο, το ένα φλιτζάνι νερό και το χυμό λεμονιού, ώσπου να μαλακώσουν.
  3. Βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα τα αχλαδια σε ένα πιάτο και βράζουμε το σιρόπι στην κατσαρόλα.
  4. Όταν πήξει, προσθέτουμε σταδιακά το Βιτάμ, τη μαστίχα και το Grande Marnier, ανακατεύοντας.
  5. Με αυτό το σιρόπι περιχύνουμε τα αχλαδια γκραν μαρνιέ και σερβίρουμε αμέσως.
2018-07-27T12:35:50+00:00