Αυγόπιτα

Υλικά
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 8 αυγά (βρασμένα και ψιλοκομμένα)
  • 1/2 κιλό τυρί φέτα (χονδροτριμμένη)
  • 1 1/2 κουταλιές δυόσμο φρέσκο ή ξερό
  • 1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό
  • 500 γραμμάρια γάλα
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 1 κουταλιά λευκό σουσάμι
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Αλείφουμε καλά με Βιτάμ ενα μέτριο ταψί.
  2. Τοποθετούμε στην βάση του ενα φύλλο σφολιάτας.
  3. Σε μια βαθιά λεκάνη ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα, βραστά αυγά, το δυόσμο και τη φέτα και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Σε ενα σκεύος ρίχνουμε το γάλα μαζί με το Βιτάμ και αφήνουμε να πάρει μια ελαφρία βραση. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει μια παχύρευστη και σφιχτή κρέμα.
  5. Κατόπιν, ρίχνουμε την κρέμα από το σιμιγδάλι μέσα στα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε, ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
  6. Ριχνουμε τη γέμιση στο ταψί, την απλώνουμε και κλείνουμε με το άλλο φύλλο της σφολιάτας. Σφραγίζουμε προσεκτικά τις πλευρές της πίτας με ενα πιρούνι, πατώντας και τα δυο φύλλα της σφολιάτας, ωστε να κολλήσουν.
  7. Πουδράρουμε με το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά περίπου.
2018-07-30T14:08:54+00:00