Αυγοφέτες γλυκές και αλμυρές

Υλικά
  • 10 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (χωριάτικο ή ψωμί του τοστ με προζύμι)
  • 6 αυγά
  • 380 ml γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας Βιτάμ soft
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο ή κανέλα
  • Σπορέλαιο (για το τηγάνισμα)
Υλικά για τις γλυκές αυγοφέτες
  • Φρούτα εποχής
  • Μέλι
  • Κανέλα
  • Λιωμένη σοκολάτα
  • Ζάχαρη κρυσταλλική
Υλικά για τις αλμυρές αυγοφέτες
  • Γραβιέρα
  • Καπνιστό ζαμπόν
  • Μουστάρδα
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το γάλα, τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το Βιτάμ λιωμένο.
  2. Αραδιάζουμε τις φέτες σε ένα σκεύος και τις περιχύνουμε με το μείγμα αυγών που ετοιμάσαμε. Τοποθετούμε το σκεύος στο ψυγείο για 20-30 λεπτά, ώστε να ρουφήξουν οι φέτες του ψωμιού το μείγμα και να μαλακώσουν.
  3. Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε λίγο λάδι, τηγανίζουμε τις αυγοφέτες, μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα και τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγα λεπτά.
  4. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το Βιτάμ και σοτάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο, μέχρι να ψηθεί. Τέλος, περιχύνουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα, συνεχίζουμε το μαγείρεμα 5 λεπτά ακόμη, αποσύρουμε και προσθέτουμε φρέσκο κόλιανδρο.
  5. Μεταφέρουμε τις αυγοφέτες σε σχάρα και, μέχρι να τις σερβίρουμε, τις τοποθετούμε σε ζεστό φούρνο.
2018-07-27T11:02:25+00:00