Αρνάκι πριντανιέρ

Υλικά
  • 1 κουταλιά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γραμμάρια αρακάς
  • 1 1/2 κιλό αρνίσιο μπούτι
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
  • 5 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον
  • 1 κιλό καθαρισμένες μικρές πατάτες
  • 1 καθαρισμένο και κομμένο πράσο
  • 1/2 κιλό καθαρισμένα κρεμμύδια για στιφάδο
  • 1 τριμμένο μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 μέτρια ώριμη ψιλοκομμένη ντομάτα ή 1/2 ποτήρι σπιτική ντομάτα Pummaro
  • 1 κύβος ζωμού Knorr
  • 4 κομμένες μικρές ρέβες
  • 4 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Πλένουμε καλά το αρνάκι, το αλατοπιπερώνουμε, το σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με τo Βιτάμ Culinesse και, μετά, το ακουμπάμε σε ένα πιάτο.
  2. Βάζουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το πράσο, να σοταριστούν, και, ύστερα, προσθέτουμε το αρνάκι, τη ντομάτα, το σπιτικό ζωμό και 1 1/2 φλιτζάνι νερό.
  3. Αφήνουμε το αρνάκι να ψηθεί με την ντομάτα σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά καιν στο μεταξύν τηγανίζουμε τα κρεμμυδάκια και τις πατάτες με το ελαιόλαδο. Ύστερα, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τις ρέβες, τον αρακά, το αλεύρι (διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι νερό) και το αλατοπίπερο.
  4. Αφήνουμε το αρνάκι πριντανιέρ να ψηθεί για περίπου 30 λεπτά με τα λαχανικά του και, μετά, το βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος, το πασπαλίζουμε με το μπέικον και το ψήνουμε για 15 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C. Για το σερβίρισμα, πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
2018-06-14T10:10:09+00:00