Αμυγδαλόπιτα

Υλικά
  • 4 ποτήρια νερό
  • 5 αυγά
  • 1 1/2 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Ξύσμα από πορτοκάλι
  • Φλούδα πορτοκαλιού
  • 250 γραμμάρια τριμμένη αμυγδαλόψυχα
  • 200 γραμμάρια λιωμένο Βιτάμ κλασσικό
  • 3 1/2 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 κουταλάκια μπέικινγκ πάουντερ
  • Κανέλα
Εκτέλεση
  1. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά.
  2. Προσθέτουμε το Βιτάμ, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, την αμυγδαλόψιχα και το μπέικινγκ πάουντερ.
  3. Όση ώρα ψήνεται η αμυγδαλόπιτα, ετοιμάζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις η αμυγδαλόπιτα είναι έτοιμη, την περιχύνουμε με το σιρόπι.
  4. Για το σιρόπι, βράζουμε πρώτα το νερό με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε να βράσει για 15-20 λεπτά.
2018-06-08T13:30:04+00:00