Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Αμυγδαλόπιτα
Μερίδες10
Υλικά
Ingredients
4 ποτήρια νερό
5 αυγά
1 1/2 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ξύσμα από πορτοκάλι
Φλούδα πορτοκαλιού
250 γραμμάρια τριμμένη αμυγδαλόψυχα
200 γραμμάρια λιωμένο Βιτάμ κλασικό
3 1/2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό
2 κουταλάκια μπέικινγκ πάουντερ
Κανέλα
Εκτέλεση
Execution
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά.
Προσθέτουμε το Βιτάμ, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, την αμυγδαλόψιχα και το μπέικινγκ πάουντερ.
Όση ώρα ψήνεται η αμυγδαλόπιτα, ετοιμάζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις η αμυγδαλόπιτα είναι έτοιμη, την περιχύνουμε με το σιρόπι.
Για το σιρόπι, βράζουμε πρώτα το νερό με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε να βράσει για 15-20 λεπτά.