Αλμυρό cheesecake με κρέμα φέτας και ανθότυρου με μαρμελάδα ντομάτας

Υλικά
Υλικά για τη βάση
  • 1 πακέτο ντακάκια ολικής αλέσεως
  • 1 συσκευασία Βιτάμ με έλαιο βασιλικού και ελαιόλαδο
  • 1 τσέρκι με διάμετρο 26×4 εκατοστά
  • 90 ml γάλα
Υλικά για την κρέμα φέτας
  • 500 γραμμάρια τυρι φέτα τριμμένη
  • 350 γραμμάρια ανθότυρο τριμμένο
  • 250-300 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
  • 80 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • Aνάλογο πιπέρι
Υλικά για τη μαρμελάδα ντομάτας
  • 600 γραμμάρια ψιλοκομμένο ντοματάκι με χυμό ντομάτας
  • 250 γραμμάρια ντοματίνια κομμένα στην μέση
  • 300 γραμμάρια γλυκόζη
  • 600 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 τεμάχιο αστεροειδή γλυκάνισο
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1/4 από φρέσκο λεμόνι
  • 1 πρέζα από τριμμένο κύμινο, πάπρικα γλυκιά, κόλιανδρο, πιπέρι μαύρο
  • 50 γραμμάρια Βιταμ με έλαιο βασιλικού και ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Για την προετοιμασία της βάσης
  1. Ρίχνουμε τα ντακάκια μέσα στον κάδο ενός μπλέντερ και τα τρίβουμε, μέχρι να θρυμματιστούν καλά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα θρυμματισμένα ντακάκια σε ένα μπολ και προσθέτουμε το Βιτάμ με έλαιο βασιλικού και ελαιόλαδο.
  2. Πλάθουμε το μείγμα, μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και, κατόπιν, παίρνουμε μία πιατέλα και βάζουμε επάνω της ένα τσέρκι ή μία φόρμα χωρίς πάτο. Στρώνουμε το μείγμα, φτιάχνοντας μία βάση.
  3. Τοποθετούμε τη βάση μέσα στο ψυγείο και την αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει.
Για την προετοιμασία της κρέμας
  1. Μέσα στον κάδο του μπλέντερ ρίχνουμε την τριμμένη φέτα, το τριμμένο ανθότυρο, το γιαούρτι και το ανάλογο πιπέρι.
  2. Χτυπάμε δυνατά, μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη κρέμα και, αν είναι περισσότερο σφιχτό από όσο θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε την κρέμα γάλακτος και να συνεχίσουμε το χτύπημα, μέχρι να αφρατέψει περισσότερο η κρέμα των τυριών.
  3. Κατόπιν, ρίχνουμε και στρώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα από το μείγμα των τυριών μέσα στην βάση που έχουμε φτιάξει με τον τριμμένο ντάκο και τοποθετούμε τη βάση ξανά μέσα στο ψυγείο για 1 ώρα, για να σφίξει καλά.
Για την προετοιμασία της μαρμελάδας
  1. Σε μία βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από τα ντοματίνια και το Βιτάμ με έλαιο βασιλικού και ελαιόλαδο.
  2. Αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία να βράσει η μαρμελάδα, μέχρι να δέσει.
  3. Τέλος, 5 λεπτά πριν αποσύρουμε τη μαρμελάδα από την εστία μας, ρίχνουμε τα ντοματίνια και το Βιτάμ και αφήνουμε να πάρουν μία βράση, μέχρι να γλασάρουν και να μαλακώσουν τα ντοματίνια και το Βιτάμ με έλαιο βασιλικού και ελαιόλαδο να δώσει άρωμα και γυαλάδα στη μαρμελάδα
Τρόπος σερβιρίσματος
  1. Βγάζουμε από το ψυγείο το αλμυρό cheesecake και με ένα μαχαίρι ξακρίζουμε γύρω-γύρω το τσέρκι και το αφαιρούμε.
  2. Τέλος, περιχύνουμε μία ποσότητα της μαρμελάδας ντομάτας μαζί με μερικά ντοματίνια και την υπόλοιπη ποσότητα που μας περισσεύει τη φυλαμε μέσα σε ένα παστεριωμένο, γυάλινο βάζο για την επόμενη φορά.
2018-07-25T10:09:24+00:00