Αλμυρό κέικ με πιπεριές

Υλικά
  • 4 αυγά
  • 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 1/2 ποτήρι τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα
  • 1 πακέτο Βιτάμ κλασικό
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 3 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Xτυπάμε το Βιτάμ στο μίξερ, ώσπου να γίνει αφράτο. Ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το τυρί, τις πιπεριές κομμένες σε κύβους και, σταδιακά, το αλεύρι κοσκινισμένο με μια πρέζα αλάτι.
  2. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα του κέικ με πιπεριές σε μια φόρμα αλευρωμένη και αλειμμένη με Bιτάμ, κουνώντας την, ώστε το μείγμα να απλωθεί ομοιόμορφα.
  3. Ψήνουμε το κέικ σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C για 50 λεπτά.
2018-07-20T14:47:09+00:00