Αλμυρές κρέπες με κρεμώδη γέμιση, ζαμπόν & τσένταρ

Υλικά

600 ml γάλα φρέσκο

4 αυγά

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

250 ml Βιτάμ Cremefine για Ζαχαροπλαστική με 30% λιπαρά

250 γραμμάρια αλεύρι

50 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό, λιωμένο

Για τη γέμιση

50 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό

40 γραμμάρια αλεύρι

400 ml γάλα

1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Πιπέρι

400 γραμμάρια κίτρινα τυριά, τριμμένα

200 γραμμάρια τσένταρ, τριμμένο

15 φέτες ζαμπόν

Λίγο Βιτάμ κλασικό (για το ψήσιμο)

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπoλ, αναμειγνύουμε το γάλα, τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι, το Βιτάμ Cremefine και ανακατεύουμε καλά το μείγμα με έναν αυγοδάρτη. Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.

Τέλος, προσθέτουμε το Βιτάμ κλασικό, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Για τη γέμιση, σε μια κατσαρόλα βάζουμε το Βιτάμ κλασικό να ζεσταθεί και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.

Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ, και αποσύρουμε.

Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και τα τριμμένα τυριά, και ανακατεύουμε καλά.

Ζεσταίνουμε καλά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, το οποίο αλείφουμε με Βιτάμ κλασικό, και ρίχνουμε μείγμα τόσο, ώστε να καλύψει τη βάση του τηγανιού, αλλά σε πολύ λεπτή στρώση.

Ψήνουμε την κάθε κρέπα και από τις 2 πλευρές, ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με όλο το μείγμα.

Ξεκινάμε να γεμίζουμε τις κρέπες, τοποθετώντας σε καθεμία μία φέτα ζαμπόν, την τυρένια κρέμα και λίγο τριμμένο τσένταρ. Τοποθετούμε τις κρέπες τη μία δίπλα στην άλλη σε ένα ταψί και, λίγο πριν σερβίρουμε, ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 10 λεπτά.

 

2019-11-11T12:14:01+00:00