Αλμυρό κέικ αλλαντικών

Υλικά
  • 4 πίτες για σουβλάκια
  • 1 παριζάκι ή swan
  • 1 ποτήρι τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 300 γραμμάρια γάλα
  • 4 αυγά
  • 1/2 ποτήρι ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
  • 100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • Θυμάρι
  • Δυόσμος ξερός
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  2. Κόβουμε τις πίτες  με τα χέρια σε πολύ μικρά κομματάκια.
  3. Βάζουμε το παριζάκι στο μούλτι και το πολτοποιούμε.
  4. Βάζουμε σε μια λεκάνη τα κομμάτια από τις πίτες, το παριζάκι, το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  5. Αφού χτυπήσουμε τα αυγά, τα προσθέτουμε, μαζί με το γάλα, στη λεκάνη.
  6. Παίρνουμε  το θυμάρι, το δυόσμο και την κόκκινη πιπεριά, τα ρίχνουμε στη λεκάνη και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
  7. Αλείφουμε με Βιτάμ μια φόρμα για κέικ και βάζουμε μέσα το μείγμα.  Στη συνέχεια, κόβουμε λίγο ακόμα Βιτάμ και το απλώνουμε στην επιφάνεια του μείγματος.
  8. Ψήνουμε το κέικ για 45 λεπτά στους 180°C.
2018-07-20T14:46:22+00:00