Αφράτο κέικ με καρύδα

Υλικά
Υλικά για το κέικ
  • 100 γραμμάρια Βιτάμ με έλαιο καρύδας και αμυγδάλου
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 65 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
  • 90 γραμμάρια ζάχαρη
  • 55 γραμμάρια ινδοκάρυδο
  • 110 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • Ελάχιστο αλάτι
  • 1 κάψουλα βανιλίνη
Υλικά για το frosting
  • 50 γραμμάρια Βιτάμ με έλαιο καρύδας και αμυγδάλου
  • 40 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 180 γραμμάρια άχνη
  • 1 στικ φυσικής βανίλιας
  • Ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά για το κέικ και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά. Μεταφέρουμε σε αντικολλητική φόρμα 20 εκατοστών και ψήνουμε για 45-50 λεπτά.
  2. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά και ετοιμάζουμε το frosting, χτυπώντας όλα μαζί τα υλικά για 2 λεπτά. Διατηρούμε το frosting στο ψυγείο και, μόλις κρυώσει εντελώς το κέικ, καλύπτουμε το κέικ και πασπαλίζουμε με επιπλέον ινδοκάρυδο.
2018-07-25T10:13:07+00:00