Αφράτα μπισκότα με φράουλες, δυόσμο και κρέμα

Υλικά

Για τα μπισκότα

  • 600 γραμμάρια αλεύρι
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ με βούτυρο, κομμένο σε κύβους
  • 20 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
  • Βανίλια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 350 γραμμάρια γάλα
  • 80 γραμμάρια Βιτάμ Cremefine για Ζαχαροπλαστική με 30% λιπαρά

Για τις μαριναρισμένες φράουλες

  • 500 γραμμάρια φράουλες
  • 60 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο

Για την κρέμα

  • 170 γραμμάρια Βιτάμ Cremefine για Ζαχαροπλαστική με 30% λιπαρά
  • 40 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

 

Εκτέλεση
  1. Για τα μπισκότα δουλεύουμε με το χέρι το αλεύρι με το Βιτάμ με βούτυρο, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλάτι, μέχρι να αρχίσει να ενσωματώνεται το Βιτάμ. Προσθέτουμε, σταδιακά, το γάλα και το Βιτάμ Cremefine, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσέχουμε, να μην δουλέψουμε πολύ το μείγμα. Απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα σε πάχος 2 cm, καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Κόβουμε σε 12 τετράγωνα ή στρογγυλά κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 18-20 λεπτά.
  2. Κόβουμε τις φράουλες σε τέταρτα και τις μαρινάρουμε με τη ζάχαρη και τον δυόσμο.
  3. Χτυπάμε τη Βιτάμ Cremefine μαζί με τη ζάχαρη άχνη σε σαντιγί.
  4. Σερβίρουμε τα μπισκότα με τις φράουλες και τη σαντιγί.
By | 2019-11-20T09:54:40+00:00 November 12th, 2019|Comments Off on Αφράτα μπισκότα με φράουλες, δυόσμο και κρέμα

About the Author: