Χριστουγεννιάτικος σοκολατένιος κορμός

Υλικά

Για το παντεσπάνι

  • 60 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γραμμάρια κακάο κοσκινισμένο
  • 60 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 3 μεγάλα αυγά ολόκληρα
  • 2 κρόκους αυγών
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Για την κρέμα

  • 250 ml Βιτάμ Cremefine με 30% λιπαρά
  • 250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 20 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 3 κ.σ κακάο
  • 1 κ.σ ζάχαρη άχνη
  • 40 γραμμάρια φουντούκια καβουρδισμένα

Για την διακόσμηση

  • Μπόλικη ζάχαρη άχνη
  • Μερικά φραμπουάζ ή άλλα φρούτα της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
  1. Σπάμε τα αυγά και χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε στο μίξερ το Βιτάμ με την ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτουμε τους κρόκους και στη συνέχεια το αλεύρι με το κακάο. Χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ρίχνουμε λίγη λίγη την μαρέγκα στο μίγμα, ανακατεύοντας απαλά. Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε λαμαρίνα ή ταψί και την αλείφουμε με Βιτάμ. Αδειάζουμε το μίγμα στη λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C βαθμούς για 7-9 λεπτά περίπου. Μόλις βγάλουμε το παντεσπάνι από τον φούρνο, το πασπαλίζουμε με κακάο και το τυλίγουμε σε ρολό μαζί με την λαδόκολλα. Το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
  2. Φτιάχνουμε την κρέμα χτυπώντας την κρέμα Βιτάμ σε σαντιγί, μαζί με το κακάο και την άχνη και λιώνοντας την κουβερτούρα με το Βιτάμ σε μπεν μαρί. Αναμιγνύουμε τα δυο μίγματα, ανακατεύοντας με το μίξερ. Ανοίγουμε προσεκτικά το παντεσπάνι και απλώνουμε την κρέμα. Ρίχνουμε τα φουντούκια και τυλίγουμε σε ρολό. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Πριν το σερβίρουμε το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και το διακοσμούμε με φρούτα.
By | 2019-11-29T13:53:35+00:00 November 20th, 2019|Comments Off on Χριστουγεννιάτικος σοκολατένιος κορμός

About the Author: