Τάρτα σοκολάτα

Υλικά
    Υλικά για την ζύμη
  • 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό (κρύο από το ψυγείο)
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 1-2 κουταλιές της σούπας κακάο κοσκινισμένο
  • 1 αυγό ή 2 κρόκοι αυγών
  • Λίγο παγωμένο νερό (όσο πάρει η ζύμη)
    Υλικά για την κρέμα
  • 500 ml Βιτάμ ρόφημα Φουντουκιού & Κακάο
  • 450 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 3-4 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο κοσκινισμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
    Για τη διακόσμηση
  • Κακάο (προαιρετικά)
  • Διάφορα φρούτα της αρεσκείας μας
Εκτέλεση
    Για την προετοιμασία της ζύμης

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μεγάλο μπολ και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο. Κόβουμε το Βιτάμ κλασικό σε κυβάκια και το ρίχνουμε στη λακκούβα.
  2. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το νερό, και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Μόλις σχηματιστεί μια ζύμη σαν χοντρά ψίχουλα, προσθέτουμε λίγο νερό και πλάθουμε σε μπάλα.
  3. Τυλίγουμε με μεμβράνη κι αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1/2 ώρα τουλάχιστον.
  4. Στη συνέχεια, την ανοίγουμε σε φύλλο και την απλώνουμε και στα πλαϊνά τοιχώματα της φόρμας. Κάνουμε τρύπες, με πιρούνι, σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.
  5. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 40-45 λεπτά περίπου. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
    Για την προετοιμασία της κρέμας

  1. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο γάλα. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρολάκι με το μέλι και το κακάο.
  2. Ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε.
  3. Τέλος, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε, για να λιώσει καλά. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για να μην πετσιάσει.
    Συναρμολόγηση

  1. Απλώνουμε την κρέμα στην ψημένη ζύμη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
  2. Πριν τη σερβίρουμε, πασπαλίζουμε, εάν θέλουμε, με κακάο και γαρνίρουμε με διάφορα φρούτα της αρεσκείας μας.
By | 2018-10-23T09:20:49+00:00 October 23rd, 2018|Comments Off on Τάρτα σοκολάτα

About the Author: