Τάρτα με κρέμα λεμονιού

Υλικά
    Υλικά για τη ζύμη
  • 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό (κρύο από το ψυγείο)
  • 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 αυγό ή 2 κρόκοι αυγών
  • Λίγο παγωμένο νερό (όσο πάρει η ζύμη)
    Υλικά για την κρέμα
  • 500 ml Βιτάμ ρόφημα Αμυγδάλου
  • 5 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού άρωμα πικραμύγδαλο
  • 250 γραμμάρια φυτική κρέμα (από μεταλλικό κουτί, κρύα από το ψυγείο)
    Υλικά για τη διακόσμηση
  • Ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης
  • 1 φέτα λεμονιού
  • Μερικά μύρτιλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
    Για την προετοιμασία της ζύμης

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μεγάλο μπολ και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο. Κόβουμε το Βιτάμ κλασικό σε κυβάκια και το ρίχνουμε στη λακκούβα.
  2. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το νερό, και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Μόλις σχηματιστεί μια ζύμη σαν χοντρά ψίχουλα, προσθέτουμε λίγο νερό και πλάθουμε σε μπάλα.
  3. Τυλίγουμε με μεμβράνη κι αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1/2 ώρα τουλάχιστον.
  4. Στη συνέχεια, την ανοίγουμε σε φύλλο και την απλώνουμε και στα πλαϊνά τοιχώματα της φόρμας. Κάνουμε τρύπες, με πιρούνι, σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.
  5. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 40-45 λεπτά περίπου. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
    Για την προετοιμασία της κρέμας

  1. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 1 φλιτζάνι Βιτάμ ρόφημα Αμυγδάλου. Βάζουμε το υπόλοιπο να ζεσταθεί σε μέτρια θερμοκρασία.
  2. Προσθέτουμε το άρωμα και το διαλυμένο κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε, μέχρι να πήξει η κρέμα.
  3. Τέλος, ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για να μην πετσιάσει.
  4. Στη συνέχεια, χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική κρέμα, μέχρι να αφρατέψει, και αναμειγνύουμε τις δυο κρέμες.
    Συναρμολόγηση

  1. Αδειάζουμε την κρέμα στην ψημένη ζύμη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
  2. Πριν τη σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με τα φιστίκια Αιγίνης και γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού και μύρτιλα.

 

Extra tip : Για πιο πλούσια γεύση και νοστιμιά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε λίγο από το αλεύρι με σκόνη αμυγδάλου.
By | 2018-10-29T09:31:29+00:00 October 29th, 2018|Comments Off on Τάρτα με κρέμα λεμονιού

About the Author: