Μπουγάτσα

Υλικά
    Υλικά για ταψί 30×25 εκατοστά
  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό λιωμένο
  • 50 γραμμάρια ηλιέλαιο
    Για την κρέμα
  • 1 λίτρο Βιτάμ ρόφημα Αμυγδάλου
  • 200 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 2 κουταλιές της σούπας Βιτάμ κλασικό
    Υλικά για το σερβίρισμα
  • Κανέλα σε σκόνη
  • Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
  1. Ρίχνουμε το Βιτάμ ρόφημα Αμυγδάλου σε φαρδιά κατσαρόλα και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και τις βανίλιες.
  2. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το Βιτάμ κλασικό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και να σφίξει ελαφρά.
  3. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε το Βιτάμ κλασικό με το ηλιέλαιο σε μπολ.
  4. . Αλείφουμε με πινέλο το ταψί και στρώνουμε 7-8 φύλλα κρούστας, αλειμμένα ένα-ένα με το μείγμα μαργαρίνης-ηλιέλαιου. Αδειάζουμε επάνω τους την κρύα κρέμα σε ομοιόμορφη στρώση.
  5. . Γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα που εξέχουν—επάνω στην κρέμα.
  6. Καλύπτουμε µε τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντάς τα επίσης ένα-ένα.
  7. Ψήνουμε τη μπουγάτσα σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180-200°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά της.
  8. Μεταφέρουμε σε πιατέλα ή ξύλο κοπής και κόβουμε σε κομμάτια. Τη σερβίρουμε, πασπαλισμένη με μπόλικη ζάχαρη άχνη και κανέλα.
By | 2018-10-16T13:59:07+00:00 October 16th, 2018|Comments Off on Μπουγάτσα

About the Author: