Γαλακτομπούρεκο

Υλικά
    Υλικά για ταψί 30×27 εκατοστά
  • 8-9 φύλλα κρούστας
  • 100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό, λιωμένο
    Υλικά για την κρέμα
  • 1 λίτρο Βιτάμ ρόφημα Αμυγδάλου
  • 250 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 2-3 αυγά
  • Λίγη βανίλια
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 50 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
    Υλικά για το σιρόπι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 λεμόνι (χυμός και ξύσμα)
Εκτέλεση
  1. Χτυπάμε τα αυγά και τα αναμειγνύουμε με τη ζάχαρη και λίγο σιμιγδάλι.
  2. Ζεσταίνουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το Βιτάμ ρόφημα Αμυγδάλου και τα αρωματικά.
  3. Ρίχνουμε λίγο από το ζεστό γάλα στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το υπόλοιπο σιμιγδάλι. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η κρέμα. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
  4. Αλείφουμε το ταψί με λίγο Βιτάμ κλασικό και στρώνουμε 5 φύλλα, αλειμμένα ελαφρά ένα-ένα με το Βιτάμ κλασικό. Έπειτα, ρίχνουμε μέσα την κρέμα και σκεπάζουμε με 3-4 φύλλα, αλειμμένα επίσης ένα-ένα με Βιτάμ κλασικό.
  5. Κλείνουμε τα φύλλα γύρω-γύρω, χαράζουμε σε κομμάτια και βάζουμε το ταψί στο φούρνο.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC για 50 λεπτά περίπου.Βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί, μέχρι να φτιάξουμε το σιρόπι.
  7. Για να φτιάξουμε το σιρόπι βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι κι ανακατεύουμε. Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 5-8 λεπτά.
  8. Έπειτα, κόβουμε καλά το γαλακτομπούρεκο, μέσα στο ταψί και ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι ζεστό.
  9. Αφήνουμε το γλυκό να δέσει και να κρυώσει μερικές ώρες, πριν το σερβίρουμε.
By | 2018-10-29T09:35:49+00:00 October 29th, 2018|Comments Off on Γαλακτομπούρεκο

About the Author: