Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Η συνταγή, για να φτιαχτεί το Βιτάμ είναι απλή: ένας συνδυασμός υψηλής ποιότητας φυτικών ελαίων και νερού. Για να «δέσει» το μείγμα αυτό προστίθεται λεκιθίνη (που υπάρχει και στον κρόκο του αβγού). Ανάλογα με τη συνταγή, μπορεί να προστεθεί λεμόνι (κιτρικό οξύ) και ελάχιστο αλάτι. Άρα το Βιτάμ περιέχει 5 απλά, φυσικά συστατικά που όλοι χρησιμοποιούμε στην κουζίνα μας.
Μια μερίδα (10g) Βιτάμ soft περιέχει μόνο 53 θερμίδες (kcal), λιγότερα από 2g κορεσμένα λιπαρά και φυσικά δεν περιέχει τρανς λιπαρά. Παράλληλα, παρέχει 10% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας σε βιταμίνη Α και αντίστοιχα 8% σε βιταμίνη Ε και 15% σε βιταμίνη D. Πολύ χρήσιμο, αφού παρατηρείται έλλειψη βιταμίνης D στην πλειονότητα του ελληνικού πληθυσμού.

Επιπρόσθετα, πολύ σημαντικό είναι ότι το Βιτάμ είναι φυσικά πλούσιο σε ω-3 και ω-6 λιπαρά. Τα λιπαρά αυτά, αφενός δεν μπορούν να παραχθούν από τον οργανισμό μας και πρέπει να τα προσλάβουμε μέσω της διατροφής και, αφετέρου, οι έρευνες δείχνουν ότι πρακτικά αυτό δεν το επιτυγχάνουμε εύκολα στην Ελλάδα, ούτε οι ενήλικες, αλλά ούτε και τα παιδιά. Να σημειώσουμε ότι τα συγκεκριμένα λιπαρά είναι αποδεδειγμένο ότι χρειάζονται για τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών. Γι’αυτό και οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα παιδιά θα πρέπει να προσλαμβάνουν καθημερινά 2g ω-3 λιπαρών (και συγκεκριμένα το α-λινολενικό) και 10g ω-6 (λινολεϊκό).

Με 2 μερίδες Βιτάμ μπορούμε να προσλάβουμε περίπου το 50% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας στα προαναφερθέντα απαραίτητα ω-λιπαρά. Έτσι, παράλληλα με την κατανάλωση λιπαρών ψαριών και ξηρών καρπών, είναι πιο εύκολο να φτάσουμε τον στόχο της απαραίτητης καθημερινής πρόσληψης σε καλά λιπαρά. Τα προϊόντα Βιτάμ έχουν υψηλή διατροφική αξία και, ανάλογα με το μείγμα των φυτικών ελαίων που χρησιμοποιούνται στη συνταγή, ικανοποιούν ποικίλες γευστικές, αλλά και διατροφικές μας ανάγκες.