Κέικ καρότο
Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρα 30 λεπτά
Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
Μερίδες12

Υλικά
- 300 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κουταλάκι μπέικινγκ πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι σόδα
- 225 γραμμάρια Βιτάμ Soft
- 225 γραμμάρια ζάχαρη καστανή ή μαύρη
- 4 μέτρια αυγά
- 200 γραμμάρια καρότα τριμμένα
- Χυμός ή ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 120 γραμμάρια καρυδόψιχα χοντροκομμένη
- 70 γραμμάρια σταφίδες ξανθές
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 1/2 κουταλάκι αλεσμένο τζίντζερ
- Λίγο γαρύφαλλο (σκόνη)
- 1 πρέζα αλάτι
- Λίγο Βιτάμ και αλεύρι (για τη φόρμα)
- 500 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- Χυμός 1 λεμονιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
- Λίγο νερό
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C. Αλείφουμε τη φόρμα με λίγο Βιτάμ, την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και τινάζουμε.
- Βάζουμε τη ζάχαρη και το Βιτάμ στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε για 5 λεπτά τουλάχιστον, να λιώσει καλά η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα.
- Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον χυμό και λίγο-λίγο το αλεύρι, που έχουμε ανακατέψει από πριν με το μπέικινγκ πάουντερ και τη σόδα.
- Τέλος, ρίχνουμε το αλάτι και τα αρωματικά και σταματάμε το μίξερ.
- Προσθέτουμε στο μείγμα το τριμμένο καρότο, το ξύσμα, τις σταφίδες και τα καρύδια και ανακατεύουμε πολύ καλά με σπάτουλα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα και το ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 180°C.
- Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά σε σχάρα.
- Κοσκινίζουμε την άχνη σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το χυμό και τη βανίλια.
- Ανακατεύουμε και ρίχνουμε λίγο νερό, έτσι ώστε να πετύχουμε ένα μείγμα λείο αλλά παχύρευστο.
- Περιχύνουμε με το γλάσο το κέικ και περιμένουμε να στεγνώσει καλά, πριν το κόψουμε.