use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ριζότο με Κρόκο Κοζάνης

Δες συνταγή για λαχταριστό ριζότο με κρόκο Κοζάνης και Βιτάμ. Για ριζότο ή πιλάφι και άλλες συνταγές μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής, μόνο φυτικό Βιτάμ.
  • 40 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας15 λεπτά
  • Μερίδες4
recipe image Ριζότο με κρόκο Κοζάνης

Υλικά

  • 3 ποτήρια ρύζι Καρναρόλι
  • 7 στίγματα κρόκου Κοζάνης
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 6 ποτήρια ζωμός λαχανικών
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 6 κουταλιές της σούπας Βιτάμ Culinesse
  • 1 κρεμμύδι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • Λίγα φύλλα ρόκας

      Εκτέλεση

      1. Ζεσταίνουμε το ζωμό λαχανικών σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε τον κρόκο Κοζάνης και τον αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
      2. Παίρνουμε μια άλλη κατσαρόλα, ρίχνουμε 4 κουταλιές Βιτάμ Culinesse και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
      3. Προσθέτουμε  το ρύζι και το σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
      4. Σβήνουμε με το κρασί και, αφού εξατμιστεί, ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζωμό. Φροντίζουμε, πριν ρίξουμε την επόμενη κουταλιά με το ζωμό, να έχει απορροφηθεί η προηγούμενη.
      5. Όταν το ρύζι γίνει μαλακό και κρεμώδες, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο Βιτάμ Culinesse και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γιαούρτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα, μέχρι να ενσωματωθούν μεταξύ τους.
      6. Τέλος, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, την αφήνουμε για 5 λεπτά και, αφού γαρνίρουμε με λίγα φύλλα ρόκας, το ριζότο με κρόκο Κοζάνης είναι έτοιμο για σερβίρισμα.