use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Πατάτες Au Gratin (Ογκρατέν)

Δες εδώ συνταγή για πατάτες Ογκρατέν με Βιτάμ. Για περισσότερες, παραδοσιακές ελληνικές αλλά και διεθνής συνταγές για φαγητά και γλυκά, μπες στο website του Βιτάμ.
  • 1 ώρες 35 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
  • Μερίδες6
recipe image Πατάτες  Au Gratin (Ογκρατέν)

Υλικά

  • 175g Βιτάμ κλασικό
  • 1 kg πατάτες
  • 8 φέτες μπέϊκον καπνιστό (150g)
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 200g μανιτάρια λευκά κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 200g σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 100g γραβιέρα τριμμένη
  • 4 κ.σ. Αλέυρι γοχ
  • 1 κ.γ. Πάπρικα καπνιστή
  • Αλάτι
  • 650 ml γάλα

      Εκτέλεση

      1. Βάζουμε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε 50g Βιταμ Κλασικό
      2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το μπέϊκον και τα ρίχνουμε στο τηγάνι
      3. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες, κόβουμε σε λεπτές φέτες μια σκελίδα σκόρδο, το πολτοποιούμε με το μαχαίρι μας και μαζί με το σπανάκι τα ρίχνουμε όλα στο τηγάνι. Αφού μαραθεί το σπανάκι ανακατεύω και χαμηλώνω την φωτιά.
      4. Παράλληλα για την μπεσαμέλ: βάζουμε στην κατσαρόλα 125g βιταμ κλασικό και 4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαζί με το παγωμένο γάλα, πάπρικα,αλάτι και ανακατεύουμε.
      5. Αδειάζουμε την μπεσαμέλ μέσα στο σπανάκι, ανακατεύουμε και κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες
      6. Σε ένα ταψί ή ενα πυρέξ απλώνω τις πατάτες και αλείφω την μπεσαμέλ διαδοχικά μέχρι να γεμίσει το ταψί​
      7. Πασπαλίζουμε με 100g τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς στον αέρα για περίπου μια ώρα
      8. Περιμένουμε να κρυώσει και σερβίρουμε