use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Μπισκότα Λεμονιού

Δες συνταγή για να φτιάξεις λαχταριστά και μυρωδάτα μπισκότα λεμονιού με Βιτάμ. Για μπισκότα, κέικ και συνταγές μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής, βάλε φυτικό Βιτάμ.
  • 50 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας35 λεπτά
  • Μερίδες25
recipe image Μπισκότα λεμονιού

Υλικά

Για τη Ζύμη
  • 115 γρ. Βιταμ (θερμοκρασία δωματίου)
  • 140 γρ. Ζάχαρη
  • 1 τμχ (50 γρ.) Αυγό
  • 1 κ.σ (15-20 γρ.) Μέλι
  • 1 κ.γ Εκχύλισμα βανίλιας
  • 235 γρ. Αλεύρι
  • 1⁄4 κ.γ (1,2 γρ.) baking powder
  • 1⁄8 κ.γ (0,5 γρ.) baking soda
  • 1,5 κ.σ (20 γρ.) Χυμό λεμόνι
  • 1 τμχ Ξύσμα
Για το Γλάσο Λεμονιού
  • 120 γρ. Άχνη
  • 3-4 κ.σ (15-20 γρ.) Χυμό λεμόνι

      Εκτέλεση

      1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
      2. Στο μίξερ (με φτερό) ή σε ένα μπολ, χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα.
      3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μέλι, το αυγό και το εκχύλισμα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
      4. Κοσκινίζουμε όλα μας τα στερεά (αλεύρι, baking powder, baking soda) και τα προσθέτουμε όλα μαζί, καθώς και το ξύσμα και το χυμό.
      5. Προσοχή δε χτυπάμε πολύ τη ζύμη, γιατί δε θέλουμε να σφίξει πολύ λόγω της γλουτένης που περιέχει το αλεύρι. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
      6. Με τη ζύμη κάνουμε μπαλάκια, 1,5 κ.σ ζύμη το κάθε μπαλάκι.
      7. Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε από πάνω τα μπισκότα με απόσταση μεταξύ τους.
      8. Ψήνουμε για περίπου 12-15 λεπτά ή μέχρι να δούμε να χρυσαφιζουν
      9. Αφού ψηθούν τα αφαιρούμε προσεκτικά από το ταψί με τη λαδόκολλα. Προτιμότερο αν έχουμε μια σχάρα να τα μεταφέρουμε εκεί μέχρι να κρυώσουν για να παίρνουν αέρα και από κάτω.
      10. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ την άχνη και προσθέτουμε σταδιακά το χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να φτάσει την επιθυμητή υφή και σύσταση. Δε θέλουμε να είναι πολύ υγρό οπότε προσοχή στο χυμό λεμόνι, λίγο-λίγο κάθε φορα και ανακατεύουμε καλά.
      11. Στη συνέχεια βάζουμε το γλάσο σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, κόβουμε λίγο την άκρη για να μην είναι μεγάλη η τρύπα και γαρνίρουμε. Άλλος τρόπος είναι με το κουτάλι ή απλά αφήστε τη φαντασία σας να σας οδηγήσει. Αφού γαρνίρουμε αφήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί.