Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Μπιφτέκια γαλοπούλας
Μερίδες5
Υλικά
Ingredients
2 καρότα τριμμένα
1 μελιτζάνα φλάσκα τριμμένη και ξεφλουδισμένη
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη (προαιρετικά)
1 αυγό
1 κουταλιά Βιτάμ soft
1/2 κιλό κιμάς γαλοπούλας
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλιές της σούπας φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
Βιτάμ Culinesse για το τηγάνισμα
Χυμός λεμονιού από 1 λεμόνι
Αλάτι
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Execution
Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τα λαχανικά και τα σοτάρουμε με το Βιτάμ σε μέτρια προς σιγανή φωτιά, ώσπου να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους.
Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα βάζουμε σε μπολ με τον κιμά, το αυγό, τη φρυγανιά, το τυρί και τον άνηθο. Ζυμώνουμε το μείγμα, ώσπου να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Βάζουμε το μπολ, σκεπασμένο με μεμβράνη, στο ψυγείο για 10 λεπτά. Πλάθουμε τον κιμά σε μπιφτέκια.li>
Ζεσταίνουμε το Βιτάμ Culinesse σε αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι. Τηγανίζουμε εκεί τα μπιφτέκια σε μέτρια φωτιά. Όταν ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε εκεί τα μπιφτέκια για 5 λεπτά περίπου. Τα σερβίρουμε μαζί με πατάτες τηγανιτές, σαλάτα ή τα βάζουμε σε ψωμάκι, αλειμμένο με λίγο Βιτάμ, και σερβίρουμε.