use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Μελομακάρονα με σοκολάτα

Στο site του Βιτάμ θα βρεις γιορτινή συνταγή για γιορτινά Μελομακάρονα με σοκολάτα. Για πεντανόστιμα Χριστουγεννιάτικα γλυκά και φαγητά, βάλε Βιτάμ
  • 50 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
  • Μερίδες80
recipe image Μελομακάρονα με σοκολάτα

Υλικά

  • 650 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
  • 130 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
  • 10 γραμμάρια μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλιά κανελογαρύφαλλο σκόνη
  • 300 ml χυμό πορτοκάλι
  • 300 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό λιωμένο
  • 120 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 150 γραμμάρια ξύσμα σοκολάτα
  • 100 γραμμάρια καρυδόψιχα (ψιλοκομμένη)
  • 900 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα για την επικάλυψη
  • 1300 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 λίτρο νερό
  • 300 γραμμάρια γλυκόζη
  • 250 γραμμάρια μέλι
  • Φλούδα 1/2 λεμονιού

      Εκτέλεση

      1. Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι: βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά. Το αφήνουμε για 2-5 λεπτά στη φωτιά. Έπειτα, το κατεβάζουμε και αφαιρούμε τη φλούδα του λεμονιού. Το αφήνουμε να κρυώσει.
      2. Ρίχνουμε σε μία λεκάνη το χυμό του πορτοκαλιού, το λιωμένο βιτάμ, τη ζάχαρη άχνη, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ξύσμα σοκολάτας, την καρυδόψιχα και ανακατεύουμε.
      3. Σε ξεχωριστό σκεύος αναμειγνύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι, τη σόδα, την κανέλα και το γαρίφαλο. Ρίχνουμε σταδιακά το μείγμα του αλευριού στο μείγμα των υγρών, ανακατεύοντας μέχρι να φτιάξουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι.
      4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και πλάθουμε τα μελομακάρονα στο σχήμα που θέλουμε. Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά. Αφού ψηθούν, τα βουτάμε ζεστά στο κρύο σιρόπι για περίπου μισό λεπτό. Τα βγάζουμε από το σιρόπι και τα στραγγίζουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν και να στραγγίσουν καλά.
      5. Έπειτα, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε εκτός φωτιάς να γίνει χλιαρή. Τέλος, με ένα πιρούνι βουτάμε τα μελομακάρονα στην κουβερτούρα, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε σε λαδόκολλα μέχρι να σφίξει η σοκολάτα.