Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Κοτόπουλο κρασάτο
Μερίδες4
Υλικά
Ingredients
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αποξηραμένο φύλλο δάφνης
1 μικρό ποτήρι κονιάκ
1 1/2 κιλό ολόκληρο κοτόπουλο περίπου
1 μικρό ποτήρι κόκκινο κρασί
250 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβας
200 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κιλό κρεμμύδια κοκκάρια
1 Pummaro ψιλοκομμένες ντομάτες σε κονσέρβα
Αλάτι
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Execution
Χωρίζουμε το κοτόπουλο σε μερίδες, τις οποίες θα αλευρώσουμε και θα ροδίσουμε με Bιτάμ Culinesse στην κατσαρόλα.
Mετά, περιχύνουμε το κοτόπουλο με το κονιάκ, ανάβουμε ένα σπίρτο και το πλησιάζουμε στο κονιάκ (με προσοχή): το κοτόπουλο θα γίνει «φλαμπέ»!
Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με Βιτάμ Culinesse και τα προσθέτουμε στο κοτόπουλο μαζί με το κρασί, τα μανιτάρια, το σκόρδο, τη δάφνη, το Pummaro, αλάτι, πιπέρι και το ανάλογο νερό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρασάτο κοτόπουλο να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα. Σερβίρεται ζεστο.