use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Κοτόπουλο κάρυ με καρύδα

  • Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρες 10 λεπτά
  • Μερίδες5
recipe image Κοτόπουλο κάρυ με καρύδα

Υλικά

Υλικά για το κοτόπουλο
  • 20 γραμμάρια Βιτάμ Soft
  • 600 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλο στήθος ή μπούτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμάς
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού garam masala
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για το μείγμα κάρυ
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμάς
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού garam masala
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σπόρους
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού τσίλι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σπόρους από κόλιανδρο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 4-5 καψουλάκια κάρδαμο
  • Ελάχιστο μοσχοκάρυδο
  • Μαύρο πιπέρι
Υλικά για τη σάλτσα
  • 30 γραμμάρια Βιτάμ Soft
  • 1 καυτερή πράσινη πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 300 ml κρέμα καρύδας
  • 200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
  • 30 γραμμάρια ινδοκάρυδο
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίζα τζίντζερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ντοματοπελτές
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 100 γραμμάρια χυμός από ψιλοκομμένες ντομάτες κονκασέ
  • 300 ml καυτός ζωμό κοτόπουλο
  • Αλάτι
  • Φρέσκος κόλιανδρος
Υλικά για το σερβίριμα
  • 500 γραμμάρια ρύζι μπασμάτι
  • Αραβικό ψωμί ή νααν
  • Φρέσκος κόλιανδρος

      Εκτέλεση

      Execution
      1. Ξεκινάμε, μαρινάροντας το κοτόπουλο: κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια. Έπειτα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μπαχαρικά για το μαρινάρισμα, πασπαλίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, ανακατεύουμε πολύ καλά και το αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 60 λεπτά ή περισσότερο.
      2. Για την προετοιμασία του κάρυ, ζεσταίνουμε ελαφρά, σε ένα τηγάνι τα μπαχαρικά, που είναι σε σπόρους και, μετά, τα σπάμε στο γουδί ή στο πολυμηχάνημα. Κατόπιν, τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα μπαχαρικά.
      3. Ξεκινάμε να ετοιμάζουμε την σάλτσα. Στο πολυμηχάνημα πολτοποιούμε τα σκόρδα με τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε βαθιά κατσαρόλα με το Βιτάμ. Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και τρίβουμε το τζίντζερ, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα, μαζί με τον πελτέ και το μείγμα κάρυ που ετοιμάσαμε νωρίτερα, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χυμό ντομάτας και το ζωμό.
      4. Σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα. Την πολτοποιούμε αμέσως και την επαναφέρουμε στην ίδια κατσαρόλα. Δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, διορθώνουμε το αλάτι. Προσθέτουμε το ινδοκάρυδο, την κρέμα καρύδας και το γιαούρτι. Ενσωματώνουμε πολύ καλά τα υλικά και την αφήνουμε να σιγοβράσει, μέχρι να ετοιμάσουμε το κοτόπουλο.
      5. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το Βιτάμ και σοτάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο, μέχρι να ψηθεί. Τέλος, περιχύνουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα, συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμη, αποσύρουμε και προσθέτουμε φρέσκο κόλιανδρο.
      6. Σερβίρουμε σε βαθύ σκεύος όλο το κάρυ με ζεστό μπασμάτι με κόλιανδρο και ζεστό αραβικό ψωμί.