Σπαγγέτι καρμπονάρα

Σπαγγέτι καρμπονάρα

  • Μερίδες: 4

Συστατικά

  • 500 γραμμάρια σπαγκέτι
  • 8 μέτριες φέτες παντσέτα ή μπέικον
  • 4 μέτρια αυγά
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο (προαιρετικά)
  • 120 γραμμάρια σκληρό ή ημίσκληρο τυρί χωρίς γλουτένη ή φυτικό
  • 4 κουταλιές βιτάμ χωρίς λακτόζη
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Οδηγίες

  1. Βράζουμε μπόλικο νερό σε βαθιά κατσαρόλα και ετοιμάζουμε το σπαγγέτι, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Ψιλοκόβουμε την παντσέτα ή το μπέικον, ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα από το βιτάμ σε αντικολλητικό βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το αλλαντικό, μέχρι να ροδίσει.
  3. Ρίχνουμε και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Παράλληλα χτυπάμε τα αυγά σε βαθύ μπολ και τα αναμιγνύουμε με το τυρί.
  4. Προσθέτουμε μια μικρή ποσότητα από το νερό, που βράζουν τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
  5. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε αμέσως στο τηγάνι. Προσθέτουμε το υπόλοιπο βιτάμ και το μίγμα των αυγών και ανακατεύουμε ζωηρά για μερικά λεπτά.
  6. Σερβίρουμε σε πιάτα πασπαλίζοντας με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 985 kcal
Energy (kJ) 4123 kJ
Protein (g) 40.7 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 95.3 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 91.3 g
Sugar (g) 3.7 g
Fibre (g) 4.0 g
Fat (g) 47.5 g
Saturated fat (g) 18.6 g
Unsaturated fat (g) 25.4 g
Monounsaturated fat (g) 18.4 g
Polyunsaturated fat (g) 7.0 g
Trans fat (g) 0.1 g
Cholesterol (mg) 297 mg
Sodium (mg) 818 mg
Salt (g) 2.04 g
Vitamin A (IU) 642 IU
Vitamin C (mg) 0.2 mg
Calcium (mg) 280 mg
Iron (mg) 3.17 mg
Potassium (mg) 541 mg
TOP