Ριζότο με κολοκυθοανθούς

Ριζότο με κολοκυθοανθούς

  • Μερίδες: 4

Συστατικά

  • 400 γραμμάρια ρύζι αρμπόριο ή καρολίνα
  • 1 λίτρο ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών ή κότας Knorr
  • 30 κολοκυθοανθούς
  • 4 μικρά κολοκυθάκια σε ροδέλες ή κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 μικρό ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • 5 κουταλιές Βιτάμ χωρίς λακτόζη
  • αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε καλά τα λουλούδια, αφαιρώντας τους στήμονες στο εσωτερικό τους. Τα πλένουμε κι αν θέλουμε τα κόβουμε σε λωρίδες.
  2. Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι 2-3 κουταλιές βιτάμ και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα κρεμμυδάκια.
  3. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε μέχρι να «γυαλίσει» και το σβήνουμε με το κρασί.
  4. Περιμένουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε με μια μεγάλη κουτάλα λίγο νερό ή ζωμό και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις το ρύζι απορροφήσει το ζωμό προσθέτουμε λίγο ακόμη.
  5. Επαναλαμβάνουμε, μέχρι να τελειώσει ο ζωμός και να χυλώσει το ρύζι, για 18 περίπου λεπτά. Πέντε με οκτώ λεπτά πριν αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά ρίχνουμε τα λουλούδια και τον μαϊντανό.
  6. Αμέσως μετά ρίχνουμε το υπόλοιπο βιτάμ και αφήνουμε το ριζότο σκεπασμένο για 10 λεπτά περίπου πριν το σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 439 kcal
Energy (kJ) 1837 kJ
Protein (g) 8.5 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 89.7 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 85.0 g
Sugar (g) 4.5 g
Fibre (g) 4.7 g
Fat (g) 0.9 g
Saturated fat (g) 0.2 g
Unsaturated fat (g) 0.4 g
Monounsaturated fat (g) 0.2 g
Polyunsaturated fat (g) 0.2 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 0 mg
Sodium (mg) 65 mg
Salt (g) 0.16 g
Vitamin A (IU) 374 IU
Vitamin C (mg) 24.7 mg
Calcium (mg) 47 mg
Iron (mg) 4.99 mg
Potassium (mg) 475 mg
TOP