Σοκολατένια κερασόπιτα

Σοκολατένια κερασόπιτα

Συστατικά

  • 250 γραμμάρια Βιτάμ χωρίς λακτόζη
  • 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 4 αυγά
  • 180 γραμμάρια ζάχαρη
  • 180 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά υγρή βανίλια
  • 1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • 1/4 κουταλάκι κανέλα
  • 1 σφηνάκι λικέρ βύσσινο ή κονιάκ
  • 240 γραμμάρια φρέσκα κεράσια (χωρίς κουκούτσια)

Οδηγίες

  1. Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη ρίχνουμε με το Βιτάμ σε μπεν μαρί, ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσουν.
  2. Ρίχνουμε σε μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με αυγογδάρτη ή το μίξερ χειρός να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ποτό και το μίγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τις βανίλιες και τα μπαχαρικά. Ρίχνουμε στο μίγμα των αυγών και ενώνουμε.
  3. Καλύπτουμε τον πάτο του ταψιού με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με λίγο Βιτάμ.
  4. Τοποθετούμε τα μισά από τα κεράσια στον πάτο του ταψιού κι από πάνω αδειάζουμε το μίγμα της πίτας. Βάζουμε τα υπόλοιπα κεράσια μισοβυθισμένα στην επιφάνεια της.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 40-45 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και ξεφορμάρουμε
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 2921 kcal
Energy (kJ) 12220 kJ
Protein (g) 64.7 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 472.6 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 455.4 g
Sugar (g) 314.2 g
Fibre (g) 17.2 g
Fat (g) 84.0 g
Saturated fat (g) 44.9 g
Unsaturated fat (g) 31.1 g
Monounsaturated fat (g) 23.1 g
Polyunsaturated fat (g) 8.0 g
Trans fat (g) 0.1 g
Cholesterol (mg) 909 mg
Sodium (mg) 2638 mg
Salt (g) 6.59 g
Vitamin A (IU) 1789 IU
Vitamin C (mg) 15.5 mg
Calcium (mg) 1163 mg
Iron (mg) 18.20 mg
Potassium (mg) 1810 mg
TOP