Cupcakes καρύδας

Cupcakes καρύδας

Cupcakes καρύδας

  • Μερίδες 12

Συστατικά

  • 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 180 γραμμάρια καρύδα τριμμένη
  • 150 ml γάλα φρέσκο
  • 5 μέτρια αυγά
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ με έλαιο καρύδας
  • 350 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 κουταλιά μπέικινγκ πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 150 γραμμάρια Βιτάμ Kλασικό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γραμμάρια Βιτάμ με έλαιο καρύδας
  • 530 γραμμάρια ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 3 κουταλιές κρέμα γάλακτος ή γάλα
  • ινδική καρύδα τριμμένη & διάφορα κόκκινα φρούτα για διακόσμηση (προαιρετικά)

Οδηγίες

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ, μέχρι να ασπρίσει και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε όλα μαζί, να ομογενοποιηθούν.
  2. Τοποθετούμε τα ειδικά χαρτάκια στις θήκες των καπκέικς και μοιράζουμε μέσα το μίγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40- 45 λεπτά περίπου. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τις μεταλλικές φορμίτσες και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
  3. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα: χτυπάμε στο μίξερ τα βιτάμ για λίγα λεπτά, σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέτουμε σταδιακά την ζάχαρη άχνη και χαμηλώνουμε ταχύτητα (τόσο ώστε να μην φέυγει από το μίξερ). Χτυπάμε μέχρι η ζάχαρη να ενσωματωθεί με το βιτάμ. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για 2-3 λεπτά ακόμη.
  4. Μεταφέρουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με λείο ή σγουρό κορνέ. Διακοσμούμε τα κεικάκια με την κρέμα κι αν θέλουμε ποασπαλίζουμε με την ινδική καρύδα και τα φρούτα.
TOP