Καρυδόπιτα με γλάσο σοκολάτα

Καρυδόπιτα με γλάσο σοκολάτα

Συστατικά

  • 400 γραμμάρια αλεύρι (μαλακό)
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ με έλαιο καρυδιού
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • 150 γραμμάρια γάλα φρέσκο
  • 220 γραμμάρια καρυδόψιχα τριμμένη
  • 5 μέτρια αυγά
  • 1 φακελάκι μπέικινγκ πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα
  • λίγο γαρύφαλλο (σκόνη)
  • 500 γραμμάρια ζάχαρη
  • 500 ml νερό
  • 1/2 λεμόνι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά Βιτάμ Kλασικό

Οδηγίες

  1. Ανακατεύουμε στο μίξερ στη μεσαία ταχύτητα το βιτάμ με τη ζάχαρη. Μόλις μαλακώσει και αφρατέψει το μείγμα, προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
  2. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με πλαστική σπάτουλα-μαρίζ.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα της καρυδόπιτας στο ταψί, που έχουμε αλείψει με λίγο βιτάμ και το έχουμε πασπαλίσει με λίγο αλεύρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170ο για 50-55 λεπτά περίπου.
  4. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε κατσαρόλα σε μεσαία θερμοκρασία. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, μετά από 1 λεπτό σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
  5. Τέλος, σιροπιάζουμε την καρυδόπιτα ζεστή με το κρύο σιρόπι και την αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα.
  6. Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βιτάμ σε μπεν μαρί, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος χλιαρή, ανακατεύουμε και περιχύνουμε την καρυδόπιτα.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 6543 kcal
Energy (kJ) 27363 kJ
Protein (g) 104.1 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 1243.1 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 1219.2 g
Sugar (g) 913.2 g
Fibre (g) 23.9 g
Fat (g) 135.4 g
Saturated fat (g) 72.8 g
Unsaturated fat (g) 45.3 g
Monounsaturated fat (g) 33.7 g
Polyunsaturated fat (g) 11.6 g
Trans fat (g) 0.1 g
Cholesterol (mg) 1163 mg
Sodium (mg) 6616 mg
Salt (g) 16.53 g
Vitamin A (IU) 2412 IU
Vitamin C (mg) 12.0 mg
Calcium (mg) 3338 mg
Iron (mg) 33.29 mg
Potassium (mg) 2275 mg
TOP