Κορμός

Κορμός

Συστατικά

  • 350 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 3 κουταλιές σούπας κακάο (κοσκινισμένο)
  • 250 γραμμάρια μπισκότα τύπου πτι-μπερ
  • 100 γραμμάρια ινδική καρύδα τριμμένη
  • 150 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης (ψιλοκομμένα)
  • 150 γραμμάρια γλυκό κουταλιού κεράσι στραγγισμένο
  • 200 γραμμάρια Βιτάμ με έλαιο καρύδας
  • 1/2 ποτηράκι κονιάκ ή άλλο ποτό της αρεσκείας σας
  • τριμμένη καρύδα
  • κερασάκια μαρασκίνο

Οδηγίες

  1. Σπάμε σε μικρά κομμάτια τη σοκολάτα και την αφήνουμε να λιώσει σε μπεν μαρί.
  2. Κατόπιν, σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα σε μεγάλο μπολ και τα αναμιγνύουμε με το κακάο, την ινδική καρύδα και τα φιστίκια.
  3. Λιώνουμε το βιτάμ και το ρίχνουμε κι αυτό στο μπολ με τα μπισκότα.
  4. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και το ποτό και ανακατεύουμε.
  5. Τέλος, ρίχνουμε το γλυκό κεράσι και ανακατεύουμε.
  6. Απλώνουμε στο πάγκο μας ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και πάνω του στρώνουμε μια λαδόκολλα.
  7. Αδειάζουμε το μίγμα κατά μήκος στη λαδόκολλα και δίνουμε σχήμα σαν ρολό.
  8. Τυλίγουμε καλά το ρολό με την λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στην κατάψυξη. Περιμένουμε 1 ώρα περίπου να κρυώσει και να σφίξει.
  9. Στη συνέχεια, μεταφέρουμε το γλυκό μας στο ψυγείο. Το βγάζουμε μισή ώρα περίπου πριν το σερβίρουμε, για να μαλακώσει και να κόβεται πιο εύκολα.
  10. Γαρνίρουμε με τριμμένη ινδική καρύδα και ολόκληρα κερασάκια μαρασκίνο και κόβουμε σε ροδέλες.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 4625 kcal
Energy (kJ) 19349 kJ
Protein (g) 61.2 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 324.8 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 228.7 g
Sugar (g) 188.8 g
Fibre (g) 96.0 g
Fat (g) 364.2 g
Saturated fat (g) 252.7 g
Unsaturated fat (g) 85.6 g
Monounsaturated fat (g) 68.2 g
Polyunsaturated fat (g) 17.4 g
Trans fat (g) 0.2 g
Cholesterol (mg) 21 mg
Sodium (mg) 154 mg
Salt (g) 0.39 g
Vitamin A (IU) 603 IU
Vitamin C (mg) 33.1 mg
Calcium (mg) 420 mg
Iron (mg) 41.89 mg
Potassium (mg) 5395 mg
TOP