Κουλουράκια

Κουλουράκια

  • Μερίδες: 70
  • Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά

Συστατικά

  • 500 γραμμάρια Βιτάμ Kλασικό
  • 300 γραμμάρια ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού
  • 1 κουταλάκι μπέικινγκ πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι σόδα
  • 1/3 φλιτζάνι κονιάκ
  • 1/2 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη
  • 2 βανίλιες
  • 1,5 κιλά αλεύρι
  • 1 κρόκος αυγού ανακατεμένος με λίγο γάλα ή νερό

Οδηγίες

  1. Διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ.
  2. Ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ με 1 φλιτζάνι αλέυρι και προσθέτουμε τη μαστίχα και τη βανίλια.
  3. Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180° C
  4. Χτυπάμε το Βιτάμ μέχρι να ασπρίσει και προσθέτουμε ζάχαρη, τα αυγά, το πορτοκάλι, και τη σόδα.
  5. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ και τα αρωματικά και λίγο – λίγο το υπόλοιπο αλεύρι, μέχρι να γίνει μια μαλακιά και εύπλαστη ζύμη.
  6. Παίρνουμε λίγη ποσότητα από τη ζύμη, περίπου στο μέγεθος ενός καρυδιού, πλάθουμε κορδόνια και τα φτιάχνουμε πλεξούδα.
  7. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
  8. Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
  9. Τα αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και τα ψήνουμε στους 180° C για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 142 kcal
Energy (kJ) 589 kJ
Protein (g) 2.5 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 20.2 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 19.7 g
Sugar (g) 4.3 g
Fibre (g) 0.6 g
Fat (g) 5.5 g
Saturated fat (g) 2.5 g
Unsaturated fat (g) 0.3 g
Monounsaturated fat (g) 0.1 g
Polyunsaturated fat (g) 0.1 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 12 mg
Sodium (mg) 282 mg
Salt (g) 0.71 g
Vitamin A (IU) 16 IU
Vitamin C (mg) 0.0 mg
Calcium (mg) 79 mg
Iron (mg) 1.06 mg
Potassium (mg) 30 mg
TOP