Τρουφάκια Καρύδας

Τρουφάκια Καρύδας

  • Μερίδες: 40

Συστατικά

  • 400 γραμμάρια λευκή σοκολάτα (ψιλοκομμένη)
  • 120 γραμμάρια ινδική καρύδα τριμμένη
  • 3 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
  • 60 γραμμάρια Βιτάμ με έλαιο καρύδας
  • Ξύσμα 1 λεμονιού (προαιρετικά)
  • τριμμένη καρύδα για την επικάλυψη

Οδηγίες

  1. Βάζουμε σε μπεν μαρί το βιτάμ, την κρέμα γάλακτος και την τριμμένη σοκολάτα.
  2. Αφήνουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  3. Ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  4. Προσθέτουμε το ξύσμα τoυ λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
  5. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε για λίγο να σφίξει.
  6. Παίρνουμε με κουτάλι κομματάκια μεγέθους καρυδιού και πλάθουμε σε τρουφάκια.
  7. Απλώνουμε σε φαρδύ πιάτο μπόλικη ινδική καρύδα και κυλάμε μέσα τα τρουφάκια μας, έτσι ώστε να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές.
  8. Τα διατηρούμε στο ψυγείο.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 62 kcal
Energy (kJ) 258 kJ
Protein (g) 0.8 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 6.3 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 5.8 g
Sugar (g) 5.3 g
Fibre (g) 0.5 g
Fat (g) 3.7 g
Saturated fat (g) 2.4 g
Unsaturated fat (g) 0.9 g
Monounsaturated fat (g) 0.7 g
Polyunsaturated fat (g) 0.1 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 3 mg
Sodium (mg) 9 mg
Salt (g) 0.02 g
Vitamin A (IU) 20 IU
Vitamin C (mg) 0.6 mg
Calcium (mg) 19 mg
Iron (mg) 0.28 mg
Potassium (mg) 44 mg
TOP