Μπράουνις Σοκολάτας με Καρύδια

Μπράουνις Σοκολάτας με Καρύδια

Συστατικά

  • 350 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 150 γραμμάρια Βιτάμ με έλαιο καρυδιού
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 200 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
  • 3 κουταλιές σούπας κακάο
  • 70 γραμμάρια καρυδόψιχα (χοντροκομμένη)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • κακάο για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε βαθύ μπολ και το αναμιγνύουμε με τις 2 κουταλιές κακάο, επίσης κοσκινισμένο.
  2. Βάζουμε σε μπεν μαρί το βιτάμ και τη σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια και τα αφήνουμε να λιώσουν.
  3. Χτυπάμε σε μπολ ή με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι να αφρατέψουν.
  4. Ενώνουμε το μίγμα της σοκολάτας με το μίγμα των αυγών, ανακατεύοντας απαλά με κουτάλα ή μαρίζ.
  5. Προσθέτουμε στο μείγμα και το αλεύρι, ανακατεύοντας επίσης απαλά.
  6. Στρώνουμε με λαδόκολλα το ταψί, αλείφουμε με λίγο βιτάμ και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κακάο.
  7. Ρίχνουμε στο ταψί μείγμα και ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.
  8. Στο εσωτερικό του θα πρέπει να μείνει λίγο υγρό.
  9. Πασπαλίζουμε εάν θέλουμε με κακάο και κόβουμε σε κομμάτια.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 4002 kcal
Energy (kJ) 16746 kJ
Protein (g) 85.4 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 638.2 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 605.9 g
Sugar (g) 431.9 g
Fibre (g) 32.2 g
Fat (g) 134.0 g
Saturated fat (g) 75.9 g
Unsaturated fat (g) 46.1 g
Monounsaturated fat (g) 35.8 g
Polyunsaturated fat (g) 10.2 g
Trans fat (g) 0.1 g
Cholesterol (mg) 944 mg
Sodium (mg) 769 mg
Salt (g) 1.92 g
Vitamin A (IU) 1935 IU
Vitamin C (mg) 0.0 mg
Calcium (mg) 882 mg
Iron (mg) 20.99 mg
Potassium (mg) 2527 mg
TOP