Πασχαλινά Κουλουράκια

Πασχαλινά Κουλουράκια

  • Μερίδες: 70
  • Χρόνος προετοιμασίας 40 λεπτά

Συστατικά

  • 850 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 130 γραμμάρια Βιτάμ Kλασικό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 120 ml γάλα
  • 1 κουταλάκι κονιάκ
  • 40 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 βανίλιες σκόνη
  • 1 κουταλάκι αμμωνία
  • 1/2 κουταλάκι μπέικινγκ πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 2 κρόκους αυγών

Οδηγίες

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μίγμα και να λιώσει καλά η ζάχαρη
  2. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τα χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν στο μίγμα.
  3. Σε ένα ποτήρι με τον χυμό του πορτοκαλιού προσθέτουμε την αμμωνία.
  4. Ζεσταίνουμε το γάλα ελάχιστα και προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι, το κονιάκ και 2-3 κουταλιές από το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός.
  5. Στο μίγμα αυγών, βουτύρου και ζάχαρης, στο μίξερ, προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυλό με το γάλα.
  6. Χτυπάμε να ομογενοποιηθεί το μίγμα σε μέτρια ταχύτητα.
  7. Στη συνέχεια κοσκινίζουμε το υπόλοιπο αλεύρι, ανακατεμένο με το μπέικιν και το αλάτι και το προσθέτουμε σταδιακά μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή.
  8. Αφήνουμε τη ζύμη να ‘ξεκουραστεί’ για μισή ώρα.
  9. Πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που μας αρέσει και τα τοποθετούμε σε ταψιά που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  10. Χτυπάμε τους κρόκους με 1 κουταλιά της σούπας νερό, αλείφουμε τα κουλουράκια με πινέλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C , για 20′ λεπτά περίπου.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 72 kcal
Energy (kJ) 302 kJ
Protein (g) 1.7 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 12.2 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 11.8 g
Sugar (g) 2.9 g
Fibre (g) 0.3 g
Fat (g) 1.8 g
Saturated fat (g) 0.8 g
Unsaturated fat (g) 0.3 g
Monounsaturated fat (g) 0.1 g
Polyunsaturated fat (g) 0.1 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 13 mg
Sodium (mg) 27 mg
Salt (g) 0.07 g
Vitamin A (IU) 20 IU
Vitamin C (mg) 0.1 mg
Calcium (mg) 6 mg
Iron (mg) 0.21 mg
Potassium (mg) 18 mg
TOP