Πασχαλινά Cupcakes

Πασχαλινά Cupcakes

  • Μερίδες: 12
  • Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά

Συστατικά

  • 115 γραμμάρια Βιτάμ Soft σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
  • 125 ml γάλα
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι μπέικινγκ πάουντερ
  • 180 γραμμάρια αλεύρι
  • 225 γραμμάρια Βιτάμ Soft σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
  • 500 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 3 κουταλιές κρέμα γάλακτος

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέηκιν.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ το Βιτάμ με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι αλληλοδιαδόχως με το γάλα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  5. Τοποθετούμε θηκούλες για cupcakes στο αντίστοιχο ταψί και γεμίζουμε μέχρι λίγο πάνω από τη μέση.
  6. Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου.
  7. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
  8. Φτιάχνουμε το γλάσο. Χτυπάμε το Βιτάμ καλά μέχρι να μαλακώσει πολύ και να γίνει σαν κρέμα.
  9. Κοσκινίζουμε την άχνη ζάχαρη και την προσθέτουμε λίγη λίγη μέσα στο Βιτάμ. Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να είναι λείο το γλάσο.
  10. Διακοσμούμε τα cupcakes με το γλάσο με κορνέ ζαχαροπλαστικής ή με ένα κουτάλι και τοποθετούμε πάνω μικρά κουφέτα στρογγυλά σε διάφορα χρώματα.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 461 kcal
Energy (kJ) 1929 kJ
Protein (g) 2.9 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 70.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 69.7 g
Sugar (g) 57.6 g
Fibre (g) 0.4 g
Fat (g) 19.5 g
Saturated fat (g) 6.3 g
Unsaturated fat (g) 1.1 g
Monounsaturated fat (g) 0.8 g
Polyunsaturated fat (g) 0.3 g
Trans fat (g) 0.1 g
Cholesterol (mg) 42 mg
Sodium (mg) 180 mg
Salt (g) 0.45 g
Vitamin A (IU) 107 IU
Vitamin C (mg) 0.0 mg
Calcium (mg) 39 mg
Iron (mg) 0.42 mg
Potassium (mg) 34 mg
TOP