Πασχαλινά Mπισκότα Λαγουδάκια

Πασχαλινά Mπισκότα Λαγουδάκια

  • Μερίδες 20
  • Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά

Συστατικά

  • 135 γραμμάρια Βιτάμ Kλασικό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 170 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 βανίλια
  • 1/4 κουταλάκι μαστίχα σκόνη
  • 20 ml γάλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 280 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 κουφετάκια για τις ουρίτσες και λίγη λιωμένη κουβερτούρα λευκή για να τα κολλήσουμε
  • Κορδελίτσες σε παλ χρώματα

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε το αυγό.
  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι με το αλάτι, τη βανίλια και τη μαστίχα και το γάλα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  4. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
  5. Βγάζουμε και απλώνουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε πάχος περίπου 1εκ.
  6. Κόβουμε μπισκότα σε σχήμα λαγουδάκια με το κουπάτ και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 12 -15 λεπτά.
  7. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν καλά και έπειτα κολλάμε τα κουφέτα για ουρίτσες με τη βοήθεια της λιωμένης σοκολάτας. Τέλος, τυλίγουμε γύρω από το λαιμό τους τις κορδελίτσες.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 131 kcal
Energy (kJ) 543 kJ
Protein (g) 1.8 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 19.2 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 18.8 g
Sugar (g) 8.5 g
Fibre (g) 0.4 g
Fat (g) 5.1 g
Saturated fat (g) 2.4 g
Unsaturated fat (g) 0.2 g
Monounsaturated fat (g) 0.1 g
Polyunsaturated fat (g) 0.1 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 11 mg
Sodium (mg) 20 mg
Salt (g) 0.05 g
Vitamin A (IU) 16 IU
Vitamin C (mg) 0.0 mg
Calcium (mg) 4 mg
Iron (mg) 0.22 mg
Potassium (mg) 19 mg
TOP