Μπισκότα Πασχαλινά Αυγά

Μπισκότα Πασχαλινά Αυγά

  • Μερίδες 30
  • Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά

Συστατικά

  • 250 γραμμάρια Βιτάμ Kλασικό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 20 ml χυμός λεμονιού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 500 γραμμάρια αλεύρι
  • 100 γραμμάρια ασπράδια αυγών
  • 450 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 4 σταγόνες χυμό λεμόνι
  • Χρώματα ζαχαροπλαστικής

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε το αυγό. Τα χτυπάμε για λίγο όλα μαζί και έπειτα προσθέτουμε το ξύσμα των λεμονιών.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι και το χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  4. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
  5. Βγάζουμε και απλώνουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε πάχος περίπου 1εκ.
  6. Κόβουμε μπισκότα σε σχήμα αυγού με το κουπάτ και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 12-15 λεπτά.
  7. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με την άχνη ζάχαρη και τις σταγόνες χυμό λεμονιού για περίπου 5 λεπτά. Το γλάσο πρέπει να είναι σχετικά σφιχτό. Αν χρειάζεται αραίωμα προσθέτουμε λίγες ακόμα σταγόνες χυμό λεμόνι. Αν είναι αραιό προσθέτουμε άχνη ζάχαρη.
  8. Βάφουμε το γλάσο με χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μας και κρατάμε λίγο λευκό γλάσο στην άκρη για να κάνουμε τα πουά. Διακοσμούμε τα μπισκότα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά, πριν τα αποθηκεύσουμε σε γυάλινο ή μεταλλικό κουτί.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 215 kcal
Energy (kJ) 894 kJ
Protein (g) 2.3 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 37.7 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 37.3 g
Sugar (g) 24.7 g
Fibre (g) 0.5 g
Fat (g) 6.2 g
Saturated fat (g) 2.9 g
Unsaturated fat (g) 0.2 g
Monounsaturated fat (g) 0.1 g
Polyunsaturated fat (g) 0.1 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 7 mg
Sodium (mg) 24 mg
Salt (g) 0.06 g
Vitamin A (IU) 10 IU
Vitamin C (mg) 0.0 mg
Calcium (mg) 4 mg
Iron (mg) 0.25 mg
Potassium (mg) 26 mg
TOP