christougenniatikoi kourampiedes amugdalou

Κουραμπιέδες αμυγδάλου

  • Μερίδες 25

Συστατικά

  • 250 γραμμάρια Βιτάμ Kλασικό
  • 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 1 κρόκος αυγού
  • 2 κουταλιές σούπας λικέρ της αρεσκείας σας
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
  • 1,½ φλιτζάνι τσαγιού αμυγδαλόψιχα αποφλοιωμένη και καβουρδισμένη
  • 1 κουταλάκι μπέικινγκ πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • ανθόνερο και ζάχαρη άχνη

Οδηγίες

  1. Κοσκινίζουμε σε λεκάνη το αλεύρι και το αναμιγνύουμε με το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια.
  2. Ρίχνουμε το βιτάμ στο μπολ του μίξερ και το χτυπάτε για 5 λεπτά περίπου στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κρόκο και το λικέρ. Τα χτυπάμε για λίγο όλα μαζί, βάζουμε το γάντζο στο μίξερ και αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι.
  3. Ζυμώνουμε πολύ καλά το μίγμα, ώστε να πάρουμε μια ζύμη που να πλάθεται εύκολα.
  4. Σταματάμε το μίξερ, παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη και ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο. Κόβουμε με κουπάτ σε αστεράκια ή κάποιο άλλο σχήμα της αρεσκείας μας. Τους βάζουμε σε ταψί ή λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και τους ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, για 20-25 λεπτά περίπου.
  5. Μόλις ψηθούν, τους βγάζουμε σε πιατέλα, τους ραντίζουμε με το ανθόνερο και τους πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 73 kcal
Energy (kJ) 300 kJ
Protein (g) 0.1 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 2.1 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 2.1 g
Sugar (g) 2.0 g
Fibre (g) 0.0 g
Fat (g) 7.1 g
Saturated fat (g) 3.4 g
Unsaturated fat (g) 0.1 g
Monounsaturated fat (g) 0.1 g
Polyunsaturated fat (g) 0.0 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 6 mg
Sodium (mg) 27 mg
Salt (g) 0.07 g
Vitamin A (IU) 8 IU
Vitamin C (mg) 0.0 mg
Calcium (mg) 14 mg
Iron (mg) 0.04 mg
Potassium (mg) 1 mg
TOP