sokolatopita elato

Χριστουγεννιάτικα ελατάκια

Συστατικά

  • 250 γραμμάρια Βιτάμ Kλασικό
  • 250 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 5 μέτρια αυγά
  • 180 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι μπέικινγκ πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1,½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • Χυμός ½ λεμονιού
  • Mερικές σταγόνες χρώματα ζαχαροπλαστικής
  • Ξυλάκια ή καραμελάκια για κορμό

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά το ταψί.
  2. Λιώνουμε σε ένα μπεν-μαρί το βιτάμ και την κουβερτούρα.
  3. Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι.
  4. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά και τη ζάχαρη για να φουσκώσουν.
  5. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το μίγμα της κουβερτούρας και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
  6. Προσθέτουμε το μίγμα με το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε στο ταψί.
  7. Ψήνουμε στους 180ο C για περίπου 35 λεπτά. Μόλις κρυώσει η σοκολατόπιτα κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια.
  8. Ετοιμάζουμε το γλάσο αναμιγνύοντας όλα μαζί τα υλικά και χρωματίζουμε ανάλογα με το γούστο μας. Μεταφέρουμε το γλάσο σε σακούλα με λεπτό κορνέ και στολίζουμε τα δεντράκια. Χρησιμοποιούμε ξυλάκια παγωτού ή καραμελάκια για βάση στα δεντράκια μας.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 4748 kcal
Energy (kJ) 19747 kJ
Protein (g) 61.8 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 471.1 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 446.3 g
Sugar (g) 292.8 g
Fibre (g) 24.9 g
Fat (g) 290.9 g
Saturated fat (g) 146.0 g
Unsaturated fat (g) 43.5 g
Monounsaturated fat (g) 36.0 g
Polyunsaturated fat (g) 7.5 g
Trans fat (g) 1.2 g
Cholesterol (mg) 739 mg
Sodium (mg) 1177 mg
Salt (g) 2.96 g
Vitamin A (IU) 1170 IU
Vitamin C (mg) 0.0 mg
Calcium (mg) 634 mg
Iron (mg) 21.94 mg
Potassium (mg) 1935 mg
TOP