tartaliastintomata

Τάρτα με λιαστή ντομάτα και ανθότυρο

Τάρτα με λιαστή ντομάτα και ανθότυρο

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος μαγειρέματος 40 λεπτά

Συστατικά

  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 400 γραμμάρια τριμμένο τυρί ανθότυρο
  • 1/2 κουταλιά της σούπας φρέσκος βασιλικός
  • 200 γραμμάρια λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 380 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με τουλάχιστον 35% λιπαρά
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Λιώστε τη μαργαρίνη Βιτάμ σε χαμηλή θερμοκρασία. Αλείψτε με τη μισή ποσότητα Βιτάμ ένα ταψί και απλώστε την σφολιάτα. Αφήστε ένα μικρό περιθώριο στα πλαϊνά του ταψιού και τρυπήστε την σφολιάτα με ένα πηρούνι για να μην σας φουσκώσει.
  2. Ρίξτε σε ένα μπολ το υπόλοιπο λιωμένο Βιτάμ μαζί με όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  3. Απλώστε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.
  4. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει και να ροδίσει η τάρτα.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 369 kcal
Energy (kJ) 1542 kJ
Protein (g) 15.8 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 12.9 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 10.4 g
Sugar (g) 7.8 g
Fibre (g) 2.5 g
Fat (g) 29.6 g
Saturated fat (g) 17.8 g
Unsaturated fat (g) 10.0 g
Monounsaturated fat (g) 8.5 g
Polyunsaturated fat (g) 1.5 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 159 mg
Sodium (mg) 352 mg
Salt (g) 0.88 g
Vitamin A (IU) 1233 IU
Vitamin C (mg) 8.1 mg
Calcium (mg) 345 mg
Iron (mg) 2.41 mg
Potassium (mg) 778 mg
TOP