spanakotiropites

Σπανακοτυρόπιτες

Σπανακοτυρόπιτες

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά

Συστατικά

  • 2 αυγά χτυπημένα ελαφρώς
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι φρέσκος άνηθος ψιλοκομομμένο και μαϊντανό
  • 1 ποτήρι Βιτάμ Culinesse
  • 1½ κιλό φρέσκο σπανάκι
  • 300 γραμμάρια τριμμένο τυρί φέτα
  • 2 τριμμένες φρυγανιές
  • 15 φύλλα από φύλλα κρούστας
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι, το κόβουμε και το βάζουμε σκεπασμένο σε μια κατσαρόλα χωρίς νερό σε σιγανή φωτιά, μέχρι να μαραθεί. Μετά το στραγγίζουμε.
  2. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με 2 κουταλιές Βιτάμ Culinesse και συμπληρώουμε με το σπανάκι, τον άνηθο, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
  3. Τα αφήνουμε μερικά λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τη φέτα, τα αυγά και τις φρυγανιές.
  4. Κόβουμε τα φύλλα κρούστας στη μέση, αλείφουμε κάθε μισό με Bιτάμ Culinesse, τοποθετούμε δύο από αυτά το ένα πάνω στο άλλο και απλώνουμε κατά μήκος τους 2 γεμάτες κουταλιές από τη γέμιση.
  5. Τυλίγουμε τη σπανακοτυρόπιτα σε ρολό και μετά την κάνουμε σαλιγκάρι, αλείφοντάς την εξωτερικά με Bιτάμ Culinesse ώστε να μαλακώσει το φύλλο και να μην κάνει τη ζωή δύσκολη. Το ίδιο κάνουμε και με τις υπόλοιπες.
  6. Τοποθετούμε τις σπανακοτυρόπιτες σε ένα ταψί αλειμμένο με Bιτάμ Culinesse, αλείφουμε την επιφάνειά τους με λίγο ακόμα Bιτάμ Culinesse και τις ψήνουμε για μισή ώρα σε μέτριο φούρνο στους 200°C περίπου.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 164 kcal
Energy (kJ) 687 kJ
Protein (g) 12.1 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 4.8 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 2.3 g
Sugar (g) 0.8 g
Fibre (g) 2.5 g
Fat (g) 11.5 g
Saturated fat (g) 6.8 g
Unsaturated fat (g) 3.9 g
Monounsaturated fat (g) 3.3 g
Polyunsaturated fat (g) 0.7 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 75 mg
Sodium (mg) 305 mg
Salt (g) 0.76 g
Vitamin A (IU) 10581 IU
Vitamin C (mg) 31.7 mg
Calcium (mg) 334 mg
Iron (mg) 3.44 mg
Potassium (mg) 665 mg
TOP