tartasparaggia

Τάρτα με σπαράγγια

Τάρτα με σπαράγγια

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος μαγειρέματος 5 λεπτά

Συστατικά

  • 1 κουταλάκι φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 3 κουταλιές τριμμένο τυρί γραβιέρα
  • 4 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
  • 6 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 πράσα κομμένα σε φέτες
  • 1 κιλό φρέσκα σπαράγγια
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 1 κουταλάκι φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 7 φύλλα κρούστας
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Αφαιρούμε το ξυλώδες μέρος των σπαραγγιών και κόβουμε τις κορυφές τους. Τις βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα με αλάτι και νερό που μόλις να τις σκεπάζει, και τις βράζουμε σε μέτρια φωτιά ώσπου να μαλακώσουν λίγο. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
  2. Τον κορμό των σπαραγγιών τον βάζουμε να βράσει σε μια κατσαρόλα με το Βιτάμ Culinesse, τα κρεμμύδια, τα πράσα, αλάτι, πιπέρι, τον μαιντανό και νερό που να τα σκεπάζει. Μόλις τα λαχανικά απορροφήσουν τα υγρά τους και σχεδόν λιώσουν, προσθέτουμε το βασιλικό και τα τυριά, ανακατεύουμε και αφήνουμε κι αυτό το μείγμα κατά μέρος.
  3. Αλείφουμε καλά με το Bιτάμ Culinesse κάθε φύλλο κρούστας, τα στρώνουμε ένα-ένα σε ταψί και μετά ψήνουμε την τάρτα για περίπου 5 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C.
  4. Όταν η βάση της τάρτας πάρει χρώμα και γίνει τραγανιστή, τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Στη συνέχεια τη γεμίζουμε με τη γέμιση λαχανικών και τη γαρνίσουμε με τις κορυφές σπαραγγιών.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 59 kcal
Energy (kJ) 245 kJ
Protein (g) 3.6 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 8.4 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 6.2 g
Sugar (g) 3.6 g
Fibre (g) 2.2 g
Fat (g) 1.7 g
Saturated fat (g) 1.0 g
Unsaturated fat (g) 0.6 g
Monounsaturated fat (g) 0.5 g
Polyunsaturated fat (g) 0.1 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 5 mg
Sodium (mg) 79 mg
Salt (g) 0.20 g
Vitamin A (IU) 587 IU
Vitamin C (mg) 8.0 mg
Calcium (mg) 79 mg
Iron (mg) 1.46 mg
Potassium (mg) 207 mg
TOP