kreatopitaarnaki

Κρεατόπιτα με Αρνάκι

Κρεατόπιτα με αρνάκι

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά

Συστατικά

  • 400 γραμμάρια αρνάκι ψητό που έχει περισσέψει
  • 1 πακέτο σφολιάτας
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • αλεσμένη κανέλα
  • 300 γραμμάρια διάφορα κίτρινα τυριά
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κουταλιές της σούπας Βιτάμ Culinesse
  • λίγη τριμμένη φρυγανιά
  • λίγο λευκό κρασί
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Ψιλοκόβουμε το αρνάκι που έχει περισσέψει, το βάζουμε σε ένα τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι και σοτάρουμε με Βιτάμ Culinesse
  2. Προσθέτουμε την κανέλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 λεπτά.
  3. Σβήνουμε με το κρασί, κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ μαζί με τα κίτρινα τυριά, το αλεύρι, την τριμμένη φρυγανιά και τα αυγά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει το μείγμα μια ζύμη.
  5. Παίρνουμε ένα ταψί, το αλείφουμε με Βιτάμ Culinesse και απλώνουμε ομοιόμορφα μέσα ένα φύλλο σφολιάτας.
  6. Ρίχνουμε τη ζύμη πάνω από το φύλλο σφολιάτας και κλείνουμε από πάνω με άλλο ένα φύλλο.
  7. Αλείφουμε με λίγο αυγό και ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά στους 200o C.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 142 kcal
Energy (kJ) 593 kJ
Protein (g) 9.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 1.5 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 1.3 g
Sugar (g) 0.6 g
Fibre (g) 0.2 g
Fat (g) 11.1 g
Saturated fat (g) 6.7 g
Unsaturated fat (g) 3.7 g
Monounsaturated fat (g) 3.2 g
Polyunsaturated fat (g) 0.5 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 75 mg
Sodium (mg) 219 mg
Salt (g) 0.55 g
Vitamin A (IU) 364 IU
Vitamin C (mg) 0.7 mg
Calcium (mg) 226 mg
Iron (mg) 0.44 mg
Potassium (mg) 61 mg
TOP