sfoliatablitakolokuthia

Σφολιάτα με βλίτα και κολοκυθάκια

Σφολιάτα με βλίτα και κολοκυθάκια

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος μαγειρέματος 35 λεπτά

Συστατικά

  • 200 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 1 πακέτο σφολιάτας
  • 1½ κιλό βλίτα καθαρισμένα
  • 300 γραμμάρια μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα ξερά
  • 3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 100 γραμμάρια χυμός ντομάτας
  • 100 γραμμάρια τριμμένο τυρί κεφαλοτύρι
  • 1/2 λίτρο νερό
  • 1 μερίδα έτοιμος ζωμός λαχανικών Knorr
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλιά του γλυκού γλυκιά πάπρικα

Οδηγίες

  1. Σε ένα βαθύ σκεύος σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με τα 2/3 του Βιτάμ. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες, τα κολοκυθάκια, τα βλίτα και το αλατοπίπερο.
  2. Ανακατεύουμε έως ότου μαραθούν ελαφρώς και συμπληρώνουμε με τον χυμό της ντομάτας, το νερό και τον ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε να σιγοβράσουν ώσπου να πιουν τα υγρά τους.
  3. Αλείφουμε ένα ταψί με το υπόλοιπο Βιτάμ. Στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας, ρίχνουμε τα βλίτα και τα κολοκυθάκια, και πουδράρουμε με το κεφαλοτύρι.
  4. Κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας προσεκτικά για να μη φύγει η γέμιση.
  5. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200ºC για 35 λεπτά.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 64 kcal
Energy (kJ) 265 kJ
Protein (g) 3.6 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 5.2 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 3.8 g
Sugar (g) 2.9 g
Fibre (g) 1.3 g
Fat (g) 3.6 g
Saturated fat (g) 2.2 g
Unsaturated fat (g) 1.2 g
Monounsaturated fat (g) 1.0 g
Polyunsaturated fat (g) 0.2 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 10 mg
Sodium (mg) 112 mg
Salt (g) 0.28 g
Vitamin A (IU) 818 IU
Vitamin C (mg) 13.2 mg
Calcium (mg) 90 mg
Iron (mg) 0.51 mg
Potassium (mg) 234 mg
TOP