tartamanitaria

Τάρτα με μανιτάρια, κονιάκ και δεντρολίβανο

Τάρτα με μανιτάρια, κονιάκ και δεντρολίβανο

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος μαγειρέματος 45 λεπτά

Συστατικά

  • 1 κιλό μανιτάρια (λευκά, πορτομπέλο, πλευρώτους)
  • 1 κουταλιά της σούπας Βιτάμ soft
  • 1 κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 μικρό ποτήρι κονιάκ
  • 1 ματσάκι φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός
  • 3 αυγά
  • 2 ποτήρια τριμμένο τυρί γραβιέρα
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 δόση μπριζέ ζύμη για τάρτα
  • 1 Βιτάμ για την ταρτιέρα

Οδηγίες

  1. Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει ρίχνουμε το Βιτάμ και τα μανιτάρια μέτρια κομμένα και σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς μαζί με το αλάτι και το δεντρολίβανο.
  2. Μόλις μαραθούν προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν. Σβήνουμε με το κονιάκ και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
  3. Κατεβάζουμε τα μανιτάρια από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τους προσθέτουμε τον μαϊντανό.
  4. Αλείφουμε με Βιτάμ την ταρτιέρα και στρώνουμε τη ζύμη στον πάτο και τα τειχώματα. Την τρυπάμε παντού με ένα πιρούνι και απλώνουμε ομοιόμορφα τα μανιτάρια.
  5. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, το τυρί και το πιπέρι και περιχύνουμε τα μανιτάρια.
  6. Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 179 kcal
Energy (kJ) 748 kJ
Protein (g) 11.9 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 4.9 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 3.7 g
Sugar (g) 2.6 g
Fibre (g) 1.2 g
Fat (g) 10.6 g
Saturated fat (g) 6.1 g
Unsaturated fat (g) 3.8 g
Monounsaturated fat (g) 3.1 g
Polyunsaturated fat (g) 0.7 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 92 mg
Sodium (mg) 208 mg
Salt (g) 0.52 g
Vitamin A (IU) 511 IU
Vitamin C (mg) 5.3 mg
Calcium (mg) 207 mg
Iron (mg) 1.13 mg
Potassium (mg) 386 mg
TOP