patatopitapikantiki

Πατατόπιτα πικάντικη

Πατατόπιτα πικάντικη

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος μαγειρέματος 45 λεπτά

Συστατικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα σε ροδέλες και κάθε ροδέλα σε τέταρτα
  • 3 πράσα κομμένα σε φέτες
  • 2 κρεμμύδια κομμένα όπως στη χωριάτικη
  • 1 κουταλιά της σούπας Βιτάμ soft
  • 200 γραμμάρια κεφαλοτύρι
  • 1 ματσάκι φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 ματσάκι φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλιά του γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλεσμένο κύμινο
  • 1 κουταλιά του γλυκού σκόνη κάρι
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 δόση ζύμη με γιαούρτι
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το άνοιγμα των φύλλων
  • λιωμένο Βιτάμ για το ταψί

Οδηγίες

  1. Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε άφθονο αλατισμένο νερό.
  2. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το λουκάνικο μαζί με το πράσο και το κρεμμύδι, χωρίς να προσθέσουμε άλλη λιπαρή ουσία.
  3. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και όσο είναι ακόμη ζεστές τις λιώνουμε με πιρούνι. Τις ενώνουμε με το πράσο, το κρεμμύδι και το λουκάνικο, τη μία κουταλιά Βιτάμ, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το τυρί, το κάρυ, το κύμινο, την πάπρικα και το αλατοπίπερο.
  4. Ανοίγουμε τα δυό πρώτα φύλλα, τα στρώνουμε ζαρωμένα σε ταψί που έχουμε αλείψει με Βιτάμ αφού τα βουτυρώσουμε καλά.
  5. Στρώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και σκεπάζουμε με άλλα δυό φύλλα βιταμωμένα που θα τα στρώσουμε επίσης ζαρωμένα.
  6. Χαράζουμε την πίτα, την αλείφουμε με Βιτάμ, τη ραντίζουμε με νερό και την ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 331 kcal
Energy (kJ) 1384 kJ
Protein (g) 13.9 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 18.6 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 15.8 g
Sugar (g) 2.6 g
Fibre (g) 2.8 g
Fat (g) 22.6 g
Saturated fat (g) 9.4 g
Unsaturated fat (g) 10.5 g
Monounsaturated fat (g) 8.2 g
Polyunsaturated fat (g) 2.3 g
Trans fat (g) 0.1 g
Cholesterol (mg) 55 mg
Sodium (mg) 606 mg
Salt (g) 1.51 g
Vitamin A (IU) 989 IU
Vitamin C (mg) 21.2 mg
Calcium (mg) 186 mg
Iron (mg) 2.25 mg
Potassium (mg) 706 mg
TOP