kimadopitarolopraso

Κιμαδόπιτα ρολό με πράσο

Κιμαδόπιτα ρολό με πράσο

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος μαγειρέματος 40 λεπτά

Συστατικά

  • 500 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • 4 μπαχάρια
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
  • 4 πράσα κομμένα σε φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας Βιτάμ soft
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός
  • 2 αυγά
  • 200 γραμμάρια τριμμένο τυρί ΄κεφαλοτύρι
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 δόση φύλλο με γιαούρτι
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το άνοιγμα των φύλλων
  • λιωμένο Βιτάμ για το ταψί
  • σουσάμι για το πασπάλισμα

Οδηγίες

  1. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το Βιτάμ και σοτάρουμε τον κιμά με το μπαχάρι, το μείγμα μπαχαρικών, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερό του σε δυνατή φωτιά.
  2. Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τον κιμά να σιγομαγειρευτεί για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.
  3. Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο με το αλάτι του, μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει.
  4. Κατεβάζουμε από τη φωτιά τον κιμά και το πράσο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  5. Ενώνουμε τα δυό μείγματα, προσθέτουμε τον μαϊντανό, τα αβγά, το τυρί και το πιπέρι.
  6. Ανοίγουμε 4 φύλλα και καθένα το κόβουμε σε φαρδιές λωρίδες. Μοιράζουμε τη ζύμη στην άκρη της λωρίδας, διπλώνουμε προς τα μέσα τις άκριες και τυλίγουμε σε ρολό, όπως είναι η φρατζόλα του ψωμιού.
  7. Αλείφουμε ένα ρηχό ταψί του φούρνου με Βιτάμ και βάζουμε τα ρολά έτσι ώστε να μην κολλάνε μεταξύ τους. Τα αλείφουμε καλά με Βιτάμ, τα ραντίζουμε με νερό, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 251 kcal
Energy (kJ) 1048 kJ
Protein (g) 16.1 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 3.2 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 2.8 g
Sugar (g) 1.0 g
Fibre (g) 0.4 g
Fat (g) 18.1 g
Saturated fat (g) 8.0 g
Unsaturated fat (g) 8.5 g
Monounsaturated fat (g) 7.6 g
Polyunsaturated fat (g) 0.9 g
Trans fat (g) 0.5 g
Cholesterol (mg) 98 mg
Sodium (mg) 194 mg
Salt (g) 0.48 g
Vitamin A (IU) 675 IU
Vitamin C (mg) 4.3 mg
Calcium (mg) 172 mg
Iron (mg) 1.89 mg
Potassium (mg) 232 mg
TOP