pitakolokuthakia

Πίτα με κολοκυθάκια και δυόσμο

Πίτα με κολοκυθάκια και δυόσμο

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος μαγειρέματος 60 λεπτά

Συστατικά

  • 2 κιλά κολοκυθάκια
  • 1 πράσο κομμένο σε φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας Βιτάμ soft
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4 αυγά
  • 500 γραμμάρια ανθότυρο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ματσάκι δυόσμος φρέσκος
  • 1 ποτήρι ρύζι καρολίνα
  • αλάτι
  • 1 δόση για φύλλο με μαγιά
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το φύλλο
  • λιωμένο Βιτάμ για το ταψί

Οδηγίες

  1. Κόβουμε τα κοκολυθάκια σε ροδέλες, ζεσταίνουμε το Βιτάμ και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν μαζί με τα κρεμμυδάκια. Ένα-δυό λεπτά πριν τα κατεβάσουμε από τη φωτιά τα αλατίζουμε και προσθέτουμε και το σκόρδο.
  2. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ανακατεύουμε με τα αβγά, το ανθότυρο, το ρύζι, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
  3. Στρώνουμε σε ταψί που έχουμε αλείψει με Βιτάμ τα δυό πρώτα φύλλα δημιουργώντας ζάρες, αφού τα αλείψουμε με λιωμένο Βιτάμ. Στρώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη και από πάνω απλώνουμε πάλι ζαρωμένα και βιταμωμένα άλλα δυό φύλλα.
  4. Χαράζουμε την πίτα, την αλείφουμε με Βιτάμ, τη ραντίζουμε με νερό και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 274 kcal
Energy (kJ) 1143 kJ
Protein (g) 18.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 8.3 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 6.0 g
Sugar (g) 5.5 g
Fibre (g) 2.3 g
Fat (g) 19.4 g
Saturated fat (g) 11.4 g
Unsaturated fat (g) 6.7 g
Monounsaturated fat (g) 5.6 g
Polyunsaturated fat (g) 1.1 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 139 mg
Sodium (mg) 377 mg
Salt (g) 0.94 g
Vitamin A (IU) 1191 IU
Vitamin C (mg) 36.9 mg
Calcium (mg) 416 mg
Iron (mg) 1.72 mg
Potassium (mg) 619 mg
TOP