pitafetamaintanos

Πίτα με φέτα, μαϊντανό και πιπεριές φλωρίνης

Πίτα με φέτα, μαϊντανό και πιπεριές φλωρίνης

  • Χρόνος μαγειρέματος 60 λεπτά

Συστατικά

  • 1 κιλό κόκκινες πιπεριές κομμένες σε φέτες
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας Βιτάμ soft
  • 1 ματσάκι φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 3 αυγά
  • 500 γραμμάρια τυρί φέτα θρυμματισμένη
  • αλάτι
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 δόση για χωριάτικο φύλλο
  • Βιτάμ για το ταψί

Οδηγίες

  1. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το Βιτάμ και σοτάρουμε τις πιπεριές με το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και το σκόρδο.
  2. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει το μείγμα προσθέτουμε τη φέτα, τα αβγά και λίγο επιπλέον πιπέρι.
  3. Ανοίγουμε δυό χωριάτικα φύλλα και τα αλείφουμε καλά με Βιτάμ καθώς τα στρώνουμε στον πάτο του ταψιού που επίσης έχουμε αλείψει με Βιτάμ. Στρώνουμε από πάνω τη γέμιση και σκεπάζουμε με άλλα δυό φύλλα, τα οποία δεν θα στρώσουμε επίπεδα αλλά με μπόλικες ζάρες.
  4. Αλείφουμε την πίτα με λιωμένο Βιτάμ, τη ραντίζουμε με νερό και την ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς, για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 1917 kcal
Energy (kJ) 8007 kJ
Protein (g) 104.1 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 92.8 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 71.4 g
Sugar (g) 64.1 g
Fibre (g) 21.4 g
Fat (g) 125.8 g
Saturated fat (g) 80.4 g
Unsaturated fat (g) 36.4 g
Monounsaturated fat (g) 29.6 g
Polyunsaturated fat (g) 6.9 g
Trans fat (g) 0.1 g
Cholesterol (mg) 1092 mg
Sodium (mg) 6034 mg
Salt (g) 15.08 g
Vitamin A (IU) 30234 IU
Vitamin C (mg) 1087.2 mg
Calcium (mg) 2701 mg
Iron (mg) 11.47 mg
Potassium (mg) 2695 mg
TOP